eur:
397.07
usd:
369.84
bux:
70022.97
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal

Bajnok a Videoton

A Videoton labdarúgócsapata megszerezte története első bajnoki címét, miután a labdarúgó NB I 28. fordulójának szerdai játéknapján 3-1-re legyőzte a Kaposvári Rákóczi együttesét, így nyolcpontos előnye a második Pakssal szemben behozhatatlanná vált két körrel a bajnokság vége előtt.

Ezzel eldőlt, hogy a székesfehérvári alakulat a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat. Miután a Videoton a jövő keddi kupadöntőben is érdekelt, biztossá vált, hogy ottani ellenfele, a Kecskemét az Európa Liga selejtezőjében lesz érdekelt. Ezáltal a bajnokságból a második és a harmadik helyezett jut még az EL-selejtezőbe.

Nagy elánnal kezdtek a fehérváriak, rögtön magukhoz ragadták az irányítást, de támadásaik végén sokáig nem találtak célt a lövések. A Kaposvár elsősorban a kontrákra rendezkedett be, de csak elvétve jutott el a hazai tizenhatosig. A Vidi azonban az első félidő hajrájában nagyot lépett az aranyérem felé, Nikolics révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után is a Videoton irányított, rengeteg helyzetet hagytak kihasználatlanul a piros-kékek, mígnem aztán a csereként beállt Grumic első labdaérintéséből egyenlített. Sokáig nem kesergett a Videoton, mert Polonkai és Szakály a bajnoki címhez lőtte a fehérváriakat.

Videoton FC-Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, 7528 néző, V: Musial (lengyel)
Videoton: Bozsovics - Lázár, Lipták, Vaskó, Elek - Sándor, Farkas B. (Lencse 79.), Vasiljevic (Szakály 79.) - Gosztonyi, Nikolics (Polonkai 70.), Alves
Kaposvár:Kovács Z. - Okuka, Máté P. (Dzsavad 58.), Bank, Gujic (Korhut 51.) - Balázs, Zsók, Pedro, Pavlovics - Peric (Grumics 75.), Oláh
Gólszerzők: Nikolics (34.), Polonkai (80.), Szakály (88.), illetve Grumics (76.)
Kiállítva: Gosztonyi (92.)

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Forrong Emmanuel Macron pártja az előre hozott választások miatt

tudósítónktól
Forrong Emmanuel Macron pártja az előre hozott választások miatt

Nagy felzúdulást váltott ki a francia elnök pártján belül az előre hozott választásokról tett váratlan bejelentés. Az államfő az után oszlatta fel a Nemzetgyűlést, hogy pártja nagyarányú vereséget szenvedett a Nemzeti Tömörüléstől az EP-választásokon. Emmanuel Macron terve állítólag már korábban kész volt, és kormányfője sem tudott róla.

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi

A szoros eredmény és az érvénytelen szavazok újraszámolásának visszásságai miatt egész Budapesten újból voksoltatna a főpolgármester, még akkor is, ha hivatalosan is ő nyeri a múlt vasárnapi választást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 13. 19:42
×
×
×
×