eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem lesz hely a Nou Campban Mourinho számára?

Franck de Bleeckere vezeti a kedd esti Barcelona-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóját, annak ellenére, hogy José Mourinho, a királyi gárda vezetőedzője korábban őt is éles kritikával illette. A belga játékvezető teljesítményét az UEFA különdelegáltjaként Pierluigi Collina figyeli majd.

Franck de Bleeckere is rajta van José Mourinho "feketelistáján", ennek ellenére a belga játékvezetőt delegálta az UEFA a kedd esti El Clásicóra, a BL-elődöntő visszavágójára. A Real Madrid trénere múlt heti emlékezetes kirohanásában a rutinos bírót is kritizálta, felidézve a tavalyi Barcelona-Inter mérkőzést. Egy évvel ezelőtt az elődöntő második meccsén a belga játékvezető a 27. percben kiállította Mourinho együttesének egyik játékosát, Thiago Mottát. A középpályás Sergio Busquets ellen szabálytalankodott, de sokak szerint a katalán középpályás rájátszott az esetre. Az Inter egyébként tíz emberrel játszva is kivívta a továbbjutást.


"Ha kimondanám, amit gondolok, a pályafutásom utolsó napja lenne ez. Csak egy kérdés maradt: miért? Övrebö, Busacca, Frisk, Stark, De Bleeckere. A Barcelona mindegyik elődöntőjén ugyanaz történik, de miért?" - tette fel a kérdést a múlt szerdai első meccs után José Mourinho. A portugál edző kijelentéseit pénteken vizsgálja meg az UEFA fegyelmi bizottsága.

Frank de Bleeckere-t megkérdezték a vádakról, de nem ő kívánt rá reagálni. "Tudom, hogy feszült lesz mindkét együttes, ideges lesz a légkör, ennek ellenére örülök, hogy én vezethetem a meccset" - emelte ki. A belga bíró hozzátette: lehet, hogy nem találkozik kedden Barcelonában Mourinhóval, mert a portugál tréner eltiltása miatt nem ülhet le a kispadra.

Az UEFA egyébként szokatlan lépésre szánta el magát: különdelegáltként Pierluigi Collina figyeli a két együttes futballistáinak viselkedését és a játékvezető teljesítményét. A 2005-ben visszavonult olasz bíró ellenőrként ritkán kap feladatot, de a múlt heti botrányok miatt szükséges, hogy még egy szövetségi delegált legyen a lelátón. Collinának nem lesz idegen a spanyol szuperderbi: 2002-ben ő vezette a Real és a Barcelona egyik BL-elődöntőjét.

José Mourinho egyébként lehet, hogy csak a szállodából nézi meg a mérkőzést. Piros lapja miatt a kispadra nem ülhet le a szakvezető, a lelátó többi részén pedig biztonsági okok miatt nem tudják elhelyezni.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×