eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Közel állt a pontszerzéshez a Debrecen az Európa Ligában

A Debrecen labdarúgócsapata, nagy csatában, 2-1-es vereséget szenvedett az ukrán Metaliszt Harkiv otthonában az Európa Liga csoportküzdelmeinek 5. fordulójában. Herczeg András csapata december 16-án, utolsó mérkőzésén a Sampdoriát fogadja a sorozatban.

A magyar bajnok nem játszott rosszul az első félidőben, több helyzetet is kidolgozott, ám a befejezéseket rendre elrontotta. Az ukránok nem tudták azt a játékot nyújtani, amelyet a sorozat nyitókörében a Puskás Ferenc Stadionban mutattak be, így a szünetben 0-0-át mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően hamar vezetést szerzett a magyar bajnok, Czvitkovics találata az első idegenbeli volt ebben a sorozatban. Herczeg András alakulata nem sokáig örülhetett, ugyanis négy perccel később Bódi öngóljával ismét döntetlen volt az állás.

A folytatásban jöttek az ukrán rohamok, de jól helytállt a debreceni védelem, ráadásul a fontos pillanatokban szerencséje is volt. Két perccel a vége előtt azonban Malinauskas kapitális hibájánál már ez sem segített, a litván hálóőr olyan szögből kapott gólt, amelyből profi futballista ritkán, s ezzel elúszott a debreceni pontszerzés.

I csoport, 5. forduló:
Metaliszt Harkiv-Debreceni VSC 2-1 (0-0)
Harkiv, 30 ezer néző. Jv.: Stalhammar (svéd)
Metaliszt Harkiv: Sztarcev - Villagra, Obradovics, Gueye, Psenyicsnyih - Bordian (Liszenko, 46., Selajev, 94.), Valjajev, Edmar - Olejnyik, Devics (Vorobej, 73.), Cleiton
Debrecen: Malinauskas - Bernáth, Simac, Mijadinoski, Laczkó - Bódi (Yannick, 55.), Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Ramos, 81.) - Czvitkovics - Kabát (Coulibaly, 64.)
Gólszerzők: Olejnyik (88.), Bódi (52., öngól), illetve Czvitkovics (48.)

A csoport másik mérkőzésén:
Sampdoria-PSV 1-2

A csoport állása
1. PSV Eindhoven 5 4 1 0 10 3 13
2. Metaliszt Harkiv 5 3 1 1 9 4 10
3. UC Sampdoria 5 1 2 2 4 5 5
4. Debreceni VSC 5 0 0 5 2 13 0

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×