INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A miniszter is Ribéry és Benzema válogatottsága ellen

InfoRádió / MTI
A francia sportminiszter szerint Franck Ribéry és Karim Benzema a szexbotrányuk miatt nem méltóak arra, hogy szerepeljenek a labdarúgó-válogatottban.

"Biztos vagyok benne, hogy ártatlanok, de jelenleg nem lenne szerencsés, ha játszanának a nemzeti együttesben" - mondta Roselyn Bachelot a France 1 tv-csatornának.

A szexbotrány idén robbant ki, amikor egy prostituált, Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban - amikor még csak 16 éves volt - a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális kapcsolatért. A lány később hozzátette, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával.

Az ügyben a rendőrség két hete kihallgatta Ribéryt és Benzemát. Ideiglenesen őrizetbe vették őket, de a hétórás procedúra után távozhattak. A két futballista mellett a szintén válogatott Sidney Govou is érintett az ügyben, de ő idén vette igénybe a nő szolgáltatásait, amikor az már nagykorú volt.

Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön is járhat - de csak akkor, ha a tettes tudott partnere életkoráról.

A címlapról ajánljuk