eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Várhidi: Megbocsáthatatlan, amit a hollandok műveltek

Megdöbbentő volt a hollandok brutális játéka a világbajnoki döntőben - mondta az InfoRádiónak Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki katasztrofálisnak nevezte a játékvezetést a dél-afrikai tornán.

Képes volt továbbvinni Vicente del Bosque szövetségi kapitány a már két évvel ezelőtt összeérett spanyol csapatot, amely nem túl látványos, ám annál eredményesebb játékkal nyerte meg a világbajnokságot - értékelte a vb-győztes válogatott teljesítményét az InfoRádiónak Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A szakértő szerint nem csoda, hogy a döntőben számos nagy helyzet kimaradt: nagyon fáradtak voltak a játékosok, ami meglátszott a futómennyiségen és a mutatott játékon is. Nagyon nehéz az utolsó pillanatokban is összpontosítani és jól dönteni - fűzte hozzá Várhidi Péter.

A hollandok durva játékát megbocsáthatatlannak nevezte a szakértő, aki szerint az oranjénak szurkolók óriásit csalódtak kedvenceikben a szabálytalanságok láttán. Várhidi Péter szerint Bert van Marwijk csapata igyekezett megfélemlíteni a spanyolokat, és megdöbbentő brutalitással focizott.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya Andrés Iniestát nevezte a dél-afrikai világbajnokság legjobb játékosának, megjegyezve: arra, hogy a középpályásnak a döntő rendes játékideje alatt több rossz megoldása is volt, a győzelmet érő gólja után senki sem fog elmékezni.

A játékvezetésről szólva Várhidi Péter úgy fogalmazott: katasztrofális volt, amit a bírók bemutattak. Mint mondta, ez a vb meghozta az áttörést, most már mindenki látja, hogy a felgyorsult játék miatt elképesztően nehéz egyetlen játékvezetőnek döntenie a vitás szituációkban.

Amit Howard Webb produkált, az nem nevezhető jó játékvezetésnek, sorsdöntő hibákat követett el - vélekedett a szakértő, aki szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a meccsen brutális szabálytalanságok történtek.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×