eur:
389.32
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szenzációs felfedezés: soha nem látott fotók az 1966-os futball vb-ről

Megtaláltuk a foci Szent Grál-ját - így harangozza be a Life magazin azt a különleges képgalériát, amely olyan fotókat tartalmaz az 1966-os vb-ről, amelyeket még senki nem láthatott. A magyar szív nagyot dobbanhat a képek nézegetése közben: az egyik fotográfia a magyar-brazil mérkőzésen készült, amelyet válogatottunk 3:1 arányban megnyert.

A világbajnokság tiszteletére a Life magazin átfésülte az archívumát, és lássunk csodát, különleges csemegére akadt. Egy híres fotós, Art Rickerby 1966-os angliai fényképei kerültek elő.

A fotókat Alexi Lalas, korábbi neves amerikai válogatott futballista kommentálja.

Az izgalmas képeken többször felbukkan Pelé, de számos fotográfia mutatja a szurkolókat, a vb hangulatát is.

1966. július 30-án Anglia eddigi első világbajnoki címét nyerte, de mi, magyarok is könnyes szemmel emlékezhetünk erre a vb-re, hiszen az akkori nemzeti tizenegyünk például Brazíliával vívott győztes mérkőzést.

A magyar válogatott kétszer játszott világbajnokságon Brazíliával, és mindkét mérkőzést megnyerte. 1954-ben 4:2 volt az eredmény. A negyeddöntőben találkozott a két ország válogatottja, Bernben. Hidegkúti és Kocsis góljával a 9. percben már 2-0-ra vezetett Magyarország. Lantos szerezte a harmadikat és Kocsis is rúgott még egy gólt. A brazilok igen rosszul viselték a vereséget, a meccs után a játékosok között volt egy kis bunyó is, amelyet állítólag szintén a mi fiaink nyertek...

A következő magyar-brazil az 1966-os vb-n volt. Július 15-én Liverpoolban Bene Ferenc góljával már a második percben vezetett a magyar válogatott. Tostao utána egyenlített, a második félidőben aztán jött Farkas János legendás gólja egy kapáslövés nyomán. Szintén sporttörténelem: a felkötött karral játszó Mészöly Kálmán még értékesített egy 11-est, 3:1 volt a vége. Sokan magyar aranyat vártak, ám a negyeddöntőben a szovjetek megállították Baróti Lajos együttesét.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×