eur:
396.93
usd:
354.79
bux:
74179.27
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Hazatérhetett a fejbe lőtt paraguayi futballista

Rövid időre hazatért szülővárosába, Itauguába Salvador Cabanas paraguayi válogatott labdarúgó, akit még január 25-én fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban. A játékosról korábban már-már lemondtak az orvosok, de ő csodával határos módon visszanyerte öntudatát.

A 29 éves Salvador Cabanast az elmúlt időszakban egy Buenos Aires-i klinikán kezelték, ahová az egy hétre tervezett hazalátogatása után visszamegy majd.
A labdarúgó állapota gyorsan javul, március közepén már arról számolt be, hogy csaknem teljesen meggyógyult, és hamarosan visszatér a pályára.

A játékosról korábban szinte lemondtak az orvosok, de visszanyerte öntudatát, fokozatosan erősödött, s egy ideje már teljes felépülésével kecsegtetnek a szakemberek. Ugyanakkor a koponyájába fúródott töltényt nem veszik ki, mivel annak eltávolítása túlságosan nagy kockázattal járna.

Paraguay válogatottjának vezére - aki légiósként a mexikói America futballistája - klubja színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores Kupában. Cabanas gyilkossági kísérlet előtt a nyári világbajnokságra készült, a selejtezősorozatban hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt. A vb-re utazó csapatba nem kerülhetett be, a paraguayi szövetség azonban fontolgatja, hogy a bővebb delegáció tagjaként kiviszi őt Dél-Afrikába.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre
Parlament

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×