eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyre több a "megszűrt" Fradi-drukker

Már több mint négyezer Ferencváros-drukker igényelt abból a szurkolói kártyából, amelyet a labdarúgóklub vezetése elsősorban a biztonsági szempontok figyelembevétele miatt vezetett be a tervezettnél korábban.

"Eredetileg az új stadion felépítését követően szerettük volna rendszeresíteni a szurkolók regisztrálását, de sajnos a rendbontások miatt arra kényszerültünk, hogy előbb tegyük meg ezt a lépést - mondta Berki Krisztián, az FTC vezérigazgatója az egyesület pénteki sajtótájékoztatóján. - Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a kártyatulajdonosok a későbbiekben különböző kedvezményekben is részesülhessenek."

Berki hozzátette: levélben juttatták el az érvényben lévő zártkapus büntetés eltörlésére vonatkozó kérelmüket a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ).

Ebben leírták, ha az MLSZ eltörölné a szankciót a Haladás elleni bajnoki mérkőzésre, úgy a Ferencváros a jegybevétel felét átutalná a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetségnek (MGYLSZ).

Az ügyben az elnökség dönt, így Berki tájékoztatása szerint a kérelmet eljuttatják a hétfői MLSZ elnökségi ülésre is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyar szövetség engedélyezi a vezetőedzői poszt betöltését Craig Shortnak, ha az angol szakembert felveszik a pro licences tanfolyamra, s erről az FTC bemutatja az írásos igazolást az MLSZ-nek.

Az eseményen hivatalosan bemutatták a Ferencváros két új játékosát, a 30-szoros máltai válogatott André Schembrit, valamint az északír nemzeti csapatban kilenc alkalommal pályára lépett Tommy Dohertyt.

Az új stadion építésével kapcsolatban egyelőre nincs újabb információ, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) fellebbezését még vizsgálják, s csak a másodfokú elbírálást követően derül majd ki, hogy a Ferencvárosnak változtatnia kell-e az előzetes építési terveken.

Az ÁNTSZ azt kifogásolta, hogy az új komplexum veszélyeztetheti a közegészségügyi feladatok ellátását, mert túl közel kerülne a szolgálat épületeihez.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×