eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bajnokok Ligája: győzött a Madrid, Ronaldo visszatért

A Bajnokok Ligája mai játéknapján egy mérkőzést korábban rendeztek a többinél: Moszkvában a CSZKA 2-1-re győzött a Wolfsburg ellen.

A német bajnok Edin Dzeko góljával ugyan vezetéshez jutott a katonacsapat ellen, de az oroszok a cseh Necid és a szerb Krasics révén fordítottak. A Manchester United mögött e két csapat harcol a továbbjutásért,az ötödik forduló után mindkettőnek hét pontja van. A záró fordulóban a Besiktas a CSZKA-t, a Wolfsburg pedig a Manchester Unitedet fogadja.

Az esti mérkőzéseken az Apoel Nicosia szerzett először gólt: Miroszavljevics vette be az Atlético Madrid kapuját. A két csapat már csak a harmadik helyért, az Európa Liga-indulásért tusakodik.

Bő tíz perc elteltével megszerezte a Milan is a vezetést: az utóbbi hetekben nagy formában játszó Marco Borriello egyéni játék után lőtt a kapuba. A Marseille válogatott (kerettag) kapusa, Mandanda nem az akciónál mutatott produlciójához hasonlókkal emelkedett a legjobb francia kapusok sorába. Az OM nem hagyta magát: az argentin Lucho González gyorsan kiegyenlített, 1-1.

Több a gól, mint a tegnapi négy csoportban. Az Old Traffordon, például, Tello vezetést szerzett a Besiktasnak a tartalékos Man United ellen. (Talán némi magyarázat Sir Alex kezdő csapata: Foster, Neville, Vidic, Brown, Rafael Da Silva, Obertan, Gibson, Anderson, Park, Macheda, Welbeck.)

Vezet a Real Madrid is: az utóbbi hetek házi gólkirálya, Gonzalo Higuaín lőtte a labdát az FC Zürich kapujába. A Madridban nem kezdett, de a kispadon ül Cristiano Ronaldo. Manuel Pellegrini úgy tervezi, a hosszú heteket kihagyott portugál be is száll majd a hajrára.

Az első félidők hajrájában egyetlen gól sem esett. Félidei eredmények:
Bayern-Maccabi 0-0
Bordeaux-Juventus 0-0
Manchester United-Besiktas 0-1
Milan-Marseille 1-1
Real Madrid-Zürich 1-0
Apoel-Atlético 1-0
Porto-Chelsea 0-0

Csendesen kezdődtek a második félidők. Madridban a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy az 51. percben Cristiano Ronaldo melegíteni kezdett.

Bordeaux-ban a helyi csapat, a brazil Fernando révén előnybe került a Juventusszal szemben. Ha minden így marad (értsd: a Bayern nem nyer a Maccabi ellen, s a Bordeaux három pontot szerez, Laurent Blanc csapata biztossá teszi a csoportgyőzelmét!

Túlzás lenne azt állítani, hogy vibrálnának az események a BL-meccseken. Mindazonáltal az Atlético kiegyenlített Cipruson, a portugál Simao Sabrosa 1-1-re alakította az állást.

Valami talán beindul: a Bayern München is előnybe került, Ivica Olic labdája jutott a Maccabi kapujába. Jelen állás szerint a bajorok egy pontra megközelítenék a Juventust.

A Chelsea lépett egyet a csoportgyőzelem felé. Portóban Nicolas Anelka vezetést szerzett. Ha marad az 1-0, a Kékek, az utolsó körtől függetlenül, csoportgyőztesek.

Nyolc meccs, 12 gól eddig. Nem sok...

Cristiano Ronaldo a pályán! A portugál szélső 55 napos kihagyás után játszik újra a Real Madridban. Raúlt váltotta.

Helyzetek sokfelé, gól sehol. Milánóban Ronaldinho néhány varázslatától lelkesedik a közönség, de nincs meg a továbbjutást bebiztosító gól.

Az utolsó percekben sem változott sehol az eredmény, leszámítva Bordeaux-t, ahol Samak bebiztosította csapata győzelmét. Ez azt jelenti, hogy nincs újabb továbbjutó (korábban a Bordeaux, a Man United, a Chelsea és a Porto már továbblépett), de az eldőlt, hogy a Bordeaux és a Chelsea csoportgyőztes, az utolsó körtől függetlenül.

A szerdai végeredmények
Bayern-Maccabi 1-0
Bordeaux-Juventus 2-0
Manchester United-Besiktas 0-1
CSZKA-Wolfsburg 2-1
Milan-Marseille 1-1
Real Madrid-Zürich 1-0
Apoel-Atlético 1-1
Porto-Chelsea 0-1

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×