eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A német, a szerb, a dán, az olasz és az elefántcsontparti válogatott is kijutott a 2010-es vébére

Kettő kivételével eldőlt a csoportelsőség az európai csoportokban a 2010-es világbajnokság selejtezőin. Németország, Dánia, Szerbia és Olaszország biztosította a helyét a 32-es döntőben. Afrikából továbbjutott Elefántcsontpart.

A magyar csoportban Dánia 1-0-ra nyert a svédek ellen, H. Poulsen a 79. percben szerzett góljával. Morten Olsennek megérte bizalmat szavazni két elbukott selejtező után is: 2002 után újra vb-résztvevő lett a csapata.

Dánia-Svédország 1-0

A második csoportban a két esélyes, Svájc és Görögország is három góllal győzött. Ugyancsak három gólt szerezve nyert Izrael is. Az utolsó játéknap előtt Svájcnap három pont az előnye a görögök előtt.

Luxemburg-Svájc 0-3
Görögország-Lettország 5-2
Izrael-Moldova 3-1

A 3. csoportban Szlovákia megbotlott a cél előtt, hazai pályán kikapott a rivális szlovénoktól. A csehek 2-0-ra verték a lengyeleket. Necid és Plasil lőtte a góljaikat. Az utolsó fordulóban a szlovénok szinte biztosan újra nyernek majd (San Marinóban), a szlovákok pedig Lengyelországban játszanak. Igaz, még van két pont előnyük. A csehek szinte biztosan lemaradnak a vébéről.

Csehország-Lengyelország 2-0
Szlovákia-Szlovénia 0-2

A 4. csoportban a németek Miroslav Klose góljával nyertek Oroszországban, legjobbjuk a kapus, René Adler volt. tíz emberrel fejezték be a meccset, az újonc Boateng kiállítása miatt. A németek kijutottak a vébére, az oroszok biztos másodikok.

Oroszország-Németország 0-1
Finnország-Wales 2-1
Liechtenstein-Azerbajdzsán 0-2

Az ötödik csoportban a bosnyákok is kiharcolták a pótselejtezőt (a góljaikat két Bundesliga-sztár, Ibisevic és Dzeko lőtte), a spanyolok továbbra is százszázalékosok, Fabregas és a tizenegyest értékesítő Juan Mata voltak a gólszerzők. Az eddig gyengélkedő belgák Emile Mpenza duplájával nyertek a kieséstől kedvetlen törökök ellen.

Örményország-Spanyolország 1-2
Észtország-Bosznia-Hercegovina 0-2
Belgium-Törökország 2-0

A hatodik csoportban a fehéroroszok 4-0-ra kiütötték a kazahokat, az ukránok Nazarenko góljával megverték a Green kapus kiállítása miatt a 14. perctől emberhátrányban játszó, a vereséggel a százszázalékos mérlegüket elrontó angolokat. Fabio Capello csapata így is már biztos vb-résztvevő, az ukránok előnybe kerültek a horvátokkal szemben a második helyért vívott csatában.

Fehéroroszország-Kazahsztán 4-0
Ukrajna-Anglia 1-0

A hetedik csoportban a szerbek célba értek, miután kiütötték a románokat. A vb-ezüstérmes franciák pótselejtezőt játszhatnak. Az osztrákok javítottak az eddigi mérlegükön.

Ausztria-Litvánia 2-1
Szerbia-Románia 5-0
Franciaország-Feröer-szigetek 5-0

A nyolcadik csoportban a ciprusiak óriási meglepetésre 4-1-re kiütötték a bolgárokat, a debreceni kapus, Vukasin Polekszics csapata 2-1-re győzött a grúzok ellen, míg döntetlenre végződött a csoportrangadó. Ezzel a világbajnok olaszok is kijutottak Dél-Afrikába, az írek biztos másodikok. Alberto Gilardino a 90. percben egyenlített ki Dublinban.

Ciprus-Bulgária 4-1
Montenegró-Grúzia 3-1
Írország-Olaszország 2-2

A kilencedik csoportban már véget értek a küzdelmek, Hollandia lett az első, Norévgia a második.

Afrikában malawi vezetést szerzett Elefántcsontpart ellen, ezért a vendégek edzője, Vadid Halilhodzic gyorsan beküldte a pályára Didier Drogbát, aki két perc alatt megszerezte a továbbjutást érő gólt.
Afrikai eredmények
Kamerun-Togo 3-0
Gabon-Marokkó 3-1

Zambia-Egyiptom 0-1

Malawi-Elefántcsontpart 1-1

Interkontinentális selejtező
Bahrein-Új-Zéland 0-0 (A visszavágót szerdán rendezik)

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×