eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nadal csak tökéletes állapotban lép pályára Wimbledonban

Elutazik Londonba, és talán pályára is lép Wimbledonban a térdfájdalmakkal bajlódó Rafael Nadal. A világelső spanyol játékos mindenképpen szeretné megvédeni a címét, de csak akkor teniszezik, ha tökéletes állapotba kerül a Grand Slam-torna június 22-i rajtjáig.

Mindenképpen játszani szeretne Wimbledonban Rafael Nadal, aki szerint a londoni a világ legfontosabb tornája, az, amelyről a legtöbbet álmodik. A térdproblémákkal küzdő világelső jövő kedden elutazik a brit fővárosba, ám hogy pályára lép-e a június 22-én kezdődő viadalon, egyelőre nem lehet tudni.

"Hónapok óta úgy játszom, hogy fáj a térdem, egyszerűen már nem bírtam tovább. A fájdalom akadályoz bizonyos mozdulatokat, ez pedig lelkileg is megviselt" - mondta a 23 esztendős wimbledoni címvédő, akinek a londoni Queen's Clubban zajló tornától vissza is kellett lépnie.

"Nem lépek pályára, főleg nem a Centre Courtra, ha nem vagyok 100 százalékos állapotban" - jelentette ki a spanyol klasszis, aki tavaly a döntőben 4 óra 48 perc alatt győzte le a svájci Roger Federert.

Riválisai is bíznak az ifjú spanyol játékos felépülésében. Novak Djokovic szerint "nem lenne igazi a wimbledoni torna, ha a címvédő világelső nem lépne pályára, de Federer is minden jót kívánt legnagyobb ellenfelének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×