eur:
385.57
usd:
355.2
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Argentin csodagyereket csábítanak a futball új krőzusai

Nemcsak a Real Madrid járt jól azzal, hogy a Manchester City óriási összegért megvette Robinhót, a brazil támadó ügynöke is hatalmas sikerdíjat tehet zsebre. A 24 éves labdarúgó klubváltása után mégis megvált az őt hat éven keresztól segítő Wagner Ribeirótól. Közben a Manchester City egy másik dél-amerikai sztárra is kivette hálóját.

Bár a hivatalos nyilatkozatok arról szóltak, hogy a Manchester City 32,5 millió fontot fizetett Robinhóért a Real Madridnak, kiderült, hogy az egyesült arab emírségekbeli tulajdonosnak további 4,2 milliót kell átutalnia a brazil támadó ügynökei számára.

Sikerdíj után kirúgás


A jelentős sikerdíj volt az utolsó fejezete a sztárfocista és Waner Ribeiro együttműködésének, ugyanis Robinho bejelentette: hat év után kirúgja ügynökét.

"Hálás vagyok azért, amit Wágner Ribeiro értem tett, de most véget ér a közös munka" - jelezte Robinho.

Abramovics megmakacsolta magát

A brazil futballista átigazolási ügye az egész nyáron át húzódott: megkörnyékezte a Chelsea, és Robinho is szívesen igazolt volna Londonba, majd többször is kijelentette, hogy a Real Madridnál nem érzi jól magát. Azonban az átigazolási időszak utolsó napján befutott a Manchester City új tulajdonosának ajánlata.

Az Abu-Dzabi Egyesült Fejlesztési és Befektetési Csoport (ADUG) 32,5 millió fontról szóló szerződést küldött Madridba, amely magasabb volt a Chelsea által az asztalra tett 25 milliós, majd 29,2 milliós ajánlatnál is.

"Ha nem bukkan fel az arab társaság, Robinho a Chelsea-nél köt ki. Azonban feltűntek, és a Chelsea nem volt hajlandó emelni a tétet. Ez teljesen Roman Abramovics tulajdonos döntése volt" - mondta a spanyol klub egyik munkatársa.

A hírek szerint az orosz milliárdos bosszús volt, hogy nem sikerült leigazolni Robinhót, de lépésével egyértelművé tette: nem hajlandó a reálisnál magasabb összeget kifizetni egy futballistáért sem.

Két meccs, két gól

Robinho végül négyéves szerződést kötött a Cityvel, és heti 160 ezer fontot keres Manchesterben, így az új tulajdonosnak összesen 70 millió fontjába fog kerülni a brazil válogatott támadó.

A 24 éves csatár remekül mutatkozott be: két bajnokin két gólt szerzett, míg nélküle kiesett a csapat a Ligakupából a harmadosztályú Brighton ellen.

Agüero az új kiszemelt

Robinho után egy másik dél-amerikai sztárt kíván elhozni Madridból a Manchester City. Várhatóan már a télen ajánlatot tesznek az argentin Sergio Kun Agüeróért, az Atlético Madrid zseniális támadójáért.

A hírek szerint a City 48 millió fontot sem sajnálna az olimpiai bajnok futballistáért, aki ezzel megdöntené a brit átigazolási rekordot, amelyet jelenleg éppen Robinho tart.

A 20 éves argentin sztárt két éve 20 millió euróért szerezte meg az Atlético, és mára a gárda legnagyobb sztárja lett. Érdekesség, hogy Agüero az argentin legenda, Diego Maradona lányával jár.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×