eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Nyögvenyelős siker az ausztrálok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott a vártnál nehezebben 13-12-re nyert Ausztrália ellen a csoportmeccsek negyedik fordulójában a pekingi olimpián. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese vezeti csoportját, és hétfőn Kanada ellen játszik.

A magyar válogatott meccse előtt rendezték a Spanyolország-Montenegró találkozót, amelyen az ibériai együttes 12-6-ra legyőzte a friss Európa-bajnokot, ezzel alaposan átrendezve az A csoport sorrendjét. A siker nyomán a spanyolok megelőzték Montenegrót, míg a magyarok azzal a tudattal kezdhették Ausztrália ellen, hogy a fő rivális váratlan botlása következtében egészen közel került a közvetlen elődöntős szereplést érő csoportelsőség.

Benedek és Kiss Gergely góljával elhúzott a címvédő magyar csapat, de az ausztrálok gyorsan egyenlítettek. Az első negyedben még kétszer szerzett vezetést a Kemény-együttes, de az ellenfél mindkét egalizált, így 4-4-gyel zárult az első nyolc perc.

A második negyedben megrázták magukat a magyarok, és jelentős előnyre tettek szert. Kis és Molnár is emberelőnyben talált be, majd Biros és Varga Dániel remek gólja következtek, a negyed végén pedig testvére, Dénes is feliratkozott a góllövők közé. Az öt magyar találatra csak egy válasz jött, így 9-5-re vezetett a címvédő a szünetben.

A fordulást követően Molnár és Madaras is betalált, így már öttel vezettek a magyarok (11-6), de az ausztrálok felzárkóztak, ugyanis sorozatban háromszor vették be Szécsi kapuját. A bírók ebben a periódusban több kiállítást ítéltek a magyarok ellen, és az ellenfél könyörtelenül kihasználta az előnyöket (11-9).

Az utolsó nyolc elején a Madaras elleni szabálytalanság miatt ítélt ötméterest Molnár vágta be, de az ausztrálok lendületben maradtak, így csak egy gólosra olvadt a magyar vezetést. Rendkívül fontos volt Kiss Gergely emberelőnyös találata, majd az ellentámadásnál Szécsi védett bravúrral. A magyar együttes eldönthette volna a meccset másfél perccel a vége előtt, de Kásás kihagyta a büntetőt. Az ausztrálok végigtámadták az utolsó percet, de remekül működött a védekezés, míg az utolsó akciónál szerencséje is volt a magyaroknak, hiszen nem haladt át a gólvonalon a labda, így 13-12-re nyertek Birosék.

Kemény Dénes szövetségi kapitány nehéz meccsre számított, de arra nem, hogy csak egy góllal nyernek a magyarok. "A harmadik negyedben azzal a kevés lehetőséggel, ami adódott, nem tudtunk élni, az emberhátrányos védekezésünk többször döcögött, s az ellentámadásaink is. Borzasztó nehéz úgy támadni, hogy ki vagyunk szorítva, ezt nagyjából engedték a játékvezetők, az esetek többi részében pedig jöttek, mint a lokomotív" - mondta a szakvezető.

Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese vezeti csoportját, és ha az utolsó fordulóban is nyer, egyenes ágon a négy közé kerül. A magyar válogatott következő ellenfele Kanada lesz hétfőn.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×