eur:
390.67
usd:
366.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kik a nyár legjobb igazolásai?

Bár a nyári átigazolási időszak még javában tart, és sokakat az foglalkoztat, mi lesz Cristiano Ronaldo, Robinho vagy Didier Drogba sorsa, az elmúlt hetekben is több sztárfutballista váltott klubot, így érdemes megnézni, eddig kik a nyár legjobb vételei.

A goal.com internetes szakportál összeállításában az elmúlt szezonbeli formát, az átigazolási díjat és a futballistában rejlő potenciált figyelembe véve készítette el a legjobb tíz átigazolás listáját.

Az első helyen a francia Mathieu Flamini található, akit szerződése lejártával ingyen szerzett meg a Milan az Arsenaltól. A védekező középpályás az Ágyúsok egyik legjobbja volt tavaly, a milánói együttes a nyár eddigi legokosabb vételét hajtotta végre.

A második helyen is egy volt Arsenal-futballista található: Alekszandr Hlebet a Barcelona 11,8 millió fontért vásárolta meg a londoniaktól. A támadó középpályás Lionel Messivel várhatóan remekül megérti majd magát a pályán, és a sokat robotoló, remekül cselező fehérorosz labdarúgó nagy erőssége lehet az újjáalakuló katalán együttesnek.

A harmadik a horvát Luka Modric, aki az Eb-n is megmutatta kiváló technikai képzettségét. A 23 éves irányítót a Tottenham klubrekordnak számító 16,5 millió fontért vette meg a Dinamótól. A goal.com szerint Modric a londoni klub középpályássorának igazi gyémántja lesz a következő idényben.

Ronaldinho rizikós

A Barcelonától a Milanhoz igazoló brazil Ronaldinho már nem fért fel a dobogóra, ugyanis a szaklap szerint a piros-feketék nagy rizikót vállaltak a megszerzésével. Az esély adva volt, hogy az egy évvel korábbi ár harmadáért megvegyék a világ egyik legjobbját, és a Milan élt ezzel a lehetőséggel, aztán majd az idő eldönti, hogy az a lépés helyes volt-e. Az aranylabdás irányító 28 éves, vagyis még nincs túl a zeniten, és egy kis fogyókúrával, valamint kemény edzésekkel visszanyerheti korábbi formáját.

Az Arsenal nemcsak eladott ezen a nyáron, hanem vett is, és Samir Nasri a lista ötödik helyére került. A sokak által az új Zidane-nak tartott tehetséges francia játékmester az ifjú londoni együttes egyik új vezére lehet, ha gyorsan be tud illeszkedni.

A szinte az összes európai topklub által hívott, végül a Barcelonához szerződő Dani Alves a hatodik lett, ennek oka, hogy a goal.com szerint a katalán klub magas árat, 30 millió eurót fizetett érte.

A hórihorgas brazil-olasz csatár, Amauri a Juventusnál kötött ki, ez a transzfer a hetedik lett a listán, míg Mancini Interhez igazolása a nyolcadik. A Chelsea-hez kerülő Deco a kilencedik, míg a Real Madrid által megszerzett argentin Ezequiel Garay a tizedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×