eur:
388.35
usd:
360.36
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ha szerda, akkor Portugália

Két támadó szellemű portugál játékos végzett az élen az InfoRádió, a Sky Sports és az inforadio.hu olvasóinak szerdai összesített listáján: Cristiano Ronaldo és Deco kiemelkedett a mezőnyből. Előbbi újabb lépéssel került közelebb az Aranylabda megszerzéséhez.

A Portugália-Csehország (3-1) mérkőzésen egy gólt szerző, kettőt előkészítő Cristiano Ronaldo szerezte meg az elsőséget: az InfoRádiótól és a Sky Sportstól 8-ast, az inforadio.hu olvasóitól 8,9-est kapott, így 8,3-es átlaggal végzett az élen.

Nem sokkal maradt el tőle játékostársa, Deco, aki egy gólt és egy gólpasszt jegyzett, de a harmadik találatban is oroszlánrésze volt. A brazilból honosított játékmester akár még Ronaldót is megelőzhette volna, de az InfoRádió 9-es és a honlap látogatóitól kapott 9,3-as osztályzatot alaposan lerontotta a Sky Sports szigorú szakírójának 6-osa, így be kellett érnie 8,1-es átlaggal és a második hellyel.

A luzitán védelemben Pepe ezúttal nem volt olyan magabiztos, mint a törökök ellen, összesítve 7-es átlagot érdemelt ki.

A szavazatok alapján a csehek legjobbjának a gólszerző, Libor Sionko bizonyult, 7,6-os átlaggal. A három beszedett gól ellenére Petr Cech találtatott csapata második legjobbjának, 7-es osztályzattal.

A részletes eredményeket megnézheti, ha ide kattint.

Az esőáztatta esti meccsen (Törökország-Svájc 2-1) a döntő gólt egy szép lövéssel megszerző Arda Turan kapta a legmagasabb osztályzatot, mivel mind a három bírálati fórumtól 8-ast érdemelt ki.

A török reményeket sokáig szinte egyedül életben tartó kapus, Volkan Demirel sem panaszkodhat: az InfoRádiótól 7-est, a honlap olvasóitól, valamint a Sky Sportstól 8-ast kapott, így csak a mi szigorunkon múlt, hogy nem érte utol Arda Turant. Ellentételezésként megállapítjuk, hogy a hálóőr méltó utóda a Boszporusz partján legendás Rüstü Recbernek.

A harmadik legjobb török a brazilból honosított, a portugálok ellen is kulturáltan futballozó Mehmet Aurelio lett, aki ezúttal 6,6-os átlagot mondhat magáénak.

Törökök végeztek az élen a svájciaknál is. A csapatának vezetést szerző, a sérült Alexander Freyt remekül helyettesítő Hakan Yakin 7,5-es átlagnak örülhet, bár ez aligha vigasztalja csapata kieséséért. Mögötte csatártársa, Eren Derdiyok található, 7-es összesített osztályzattal.

A részletes eredményeket megnézheti, ha ide kattint.

Az InfoRádió honlapján az Eb valamennyi meccse után értékelheti a labdarúgókat, a találkozót követő napon 12 óráig, míg az eredményeket ezt követően nézheti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×