eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Hamilton kiütötte Raikkönent, kettős BMW-siker Montrealban

A lengyel Robert Kubica (BMW) nyerte a Forma-1-es Kanadai Nagydíjat. A második helyen csapattársa, a német Nick Heidfeld ért ért célba. A harmadik a skót David Coulthard (Red Bull) lett.

A verseny kulcspillanata a biztonsági autós szakasz alatt a boxutca megnyitása volt: az első öt autó az éllovas Lewis Hamilton vezetésével egyszerre kiment tankolni, de a boxutca kijáratához már Kubica és a címvédő finn Kimi Raikkönen egymás mellett érkezett elsőként.

A két pilóta a piros lámpánál megállt, Hamilton viszont későn fekezett, és McLarenjével hátulról nekiment Raikkönen Ferrarijának. Mindketten kiestek.

A brazil Felipe Massa az ötödik helyen végzett, ezzel beérte Hamiltont, Kubica viszont meg is előzte a Hamilton, Massa, Raikkönen triót, és hét futam után vezeti a pontversenyt.

A lengyel versenyző ebben az évben - riválisaival ellentétben - eddig nem hibázott, és nemcsak saját maga, hanem a BMW-Sauber csapat első sikerét is aratta.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×