eur:
389.32
usd:
363.02
bux:
67982.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Németh: Messziről elkerülöm a kapitányi posztot

Valószínűleg soha nem vállal többet szövetségi kapitányi megbízást Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott lemondott szakvezetője. Az osztrák Hypo csapatánál dolgozó tréner erről az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban beszélt. A szakember elmondta, hogy a válogatott több kulcsjátékosa felől nem érezte a kellő bizalmat, ezért döntött a távozásról. Németh András megjegyezte: megkönnyebbült a döntés bejelentése után.

Egy hete a szövetség elnökségi ülésén még a folytatás mellett állt ki, és a vezérkar is megadta önnek a bizalmat. Miért most mondott le?

Igazából már közvetlenül a franciaországi vébé után távozni akartam, de akkor a számomra fontos emberek maradásra bírtak. A hétvégén hazalátogattam Ausztriából, és azt tapasztaltam, hogy néhány kulcsjátékos nem tud azonosulni az elképzeléseimmel. Én valamennyire próbálom a csapat játékát a kerettagok képességeihez igazítani, de az alapkoncepciómon nem tudok és nem is akarok változtatni. Ha ez nem felel meg többeknek, akkor nincs értelme erőlködnünk.

Beszélt is játékosokkal, mielőtt meghozta a döntését?

Véleményeket olvastam és láttam csak.

Nem kellett volna néhányukkal leülni személyesen is a döntés előtt?

Ha csak olvastam volna nyilatkozatokat, még gondolhatnám, hogy az újságíró esetleg nem hűen adta vissza az elhangzottakat, de amit a tévében láttam, az egyértelmű volt.

Pálinger Katalin véleményére gondol elsősorban?

Nem szeretnék senkit kiemelni. Többen azt mondták, hogy nem kaptak elég lehetőséget a vébén, de mit tudok ezzel kezdeni? Azt hittem, hogy a problémákat egymás között tudjuk kezelni. A látottak és az olvasottak alapján semmi értelme nem volt a folytatásnak.

Végleges az elhatározása?

Igen, és nagyon meg is könnyebbültem a lemondás után. A munkám során is tapasztaltam, hogy kapitánynak lenni az egyik leghálátlanabb dolog, így ezt a posztot minden bizonnyal messziről elkerülöm pályafutásom hátralévő részében.

Segít-e a szövetségnek az utódja kiválasztásában?

Még véletlenül sem. Visszás is lenne belefolynom.

El tudja-e még képzelni magát magyarországi szerepkörben?

Nem úgy jöttem el, hogy nem szeretnék hazamenni. Épp ellenkezőleg, remélem, hogy otthon fejezhetem majd be a pályafutásom.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×