eur:
389.11
usd:
361.37
bux:
68427.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fradi: közel nyolcmilliárd forintot fektetne be az angol cég, fiatal angolok érkezhetnek

Kevin McCabe, az angol Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa sikeres pályázat esetén akár 30 millió eurót (7,8 milliárd forintot) is hajlandó lenne fektetni a ferencvárosi futballklubba.

"Kétféle irányban gondolkodunk a klub megerősítése kapcsán. Először is, szükséges egy megfelelő utánpótlásbázis kialakítása, e mellett az edzők és a szakmai stáb munkájára kell odafigyelni, valamint az első csapatnak minden feltételt biztosítani kell. A másik vonal, hogy a Ferencvárost egy jó üzleti vállalkozássá tegyük, új lehetőségeket fedezzünk fel benne, amiket visszaforgathatunk a futballba" - nyilatkozta Kevin McCabe Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A brit üzletember vezette ingatlan-befektető cégcsoport, a Scarborough terveiben szerepel egy új stadion felépítése - vagy a jelenlegi felújítása -, konferenciatermek, éttermek, kiszolgáló-, valamint szórakoztató egységek nyitása is.

A végső cél az, hogy a Ferencváros öt éven belül önellátó lehessen, erre mintegy 25-30 millió eurót (6,5-7,8 milliárd forint) költenének.

"Mi csak a megfelelő hátteret szeretnénk biztosítani, a Ferencváros legyen csak a magyaroké" - mondta Kevin McCabe arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy ő lehet a zöld-fehérek tulajdonosa.

Az angolok korábban kétszer is pályáztak a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) által kiírt, hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, ám eddig eredménytelenül próbálkoztak.

"Sajnos, Magyarországon teljesen más rendszerben működnek ezek a dolgok, hiszen amíg Angliában a legjobb pályázat beadójával egyeztet az állam az árról, addig azt itt az állam szabja meg. Úgy gondolom, nagyon nagy hiba lenne olyasvalakinek eladni a területet, aki esetleg nem ért a labdarúgáshoz" - tette hozzá McCabe.

Rieb György, a FTC elnöke elmondta: a következő pályázat beadási határideje december 17., a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot viszont már december 3-ig be kell fizetni - erre készek az angolok -, ezt követően pedig december 21-én várható döntés.

Kevin McCabe hozzátette: amennyiben a tender ismét eredménytelenül zárulna, akkor is tovább próbálkoznak.

Brit pályázati siker esetén az első pozitív jeleket már január környékén érezhetnék a ferencvárosi szurkolók, hiszen a tervek szerint 3-5 fiatal angol játékossal erősítenék meg Csank János vezetőedző keretét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×