eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Lengyelországban is nyert Várhidi Péter csapata

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert a Lengyelország elleni, idegenbeli barátságos mérkőzésen. Az első félidő óvatos játéka után a második félidőben sokkal jobban futballozott a magyar csapat, s teljesen megérdemelten győzött. Várhidi Péter együttesének legjobbjai Juhász Roland, Vass Ádám és Hajnal Tamás voltak.

Várhidi Péter szövetségi kapitány alaposan megváltoztatta a máltaiakat legyőző csapatát: visszakerült a gárdába Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás, s a sérült Szélesi Zoltánt Csizmadia Csaba váltotta.

A lengyeleknél is változott a Kazahsztán ellen szombaton Eb-selejtezőt nyert alaptizenegy: Leo Beenhakker, a holland szövetségi kapitány öt játékosát is visszaengedte klubjába, hogy kipróbálhasson néhány, egy kivétellel lengyel klubban játszó játékost.

Az első játékrész kevésbé látványos játékot, és sok erőlködést hozott. A magyar csapat hadrendje azonos volt a törökök elleni találkozó első 60 percében látotthoz, Feczesin Róbert volt az egyetlen csatár.

Várhidi Péter elképzelése szerint Hajnalnak és Gerának kellett volna bekapcsolódni a támadásokba, de ez nem nagyon valósult meg. A magyarok legveszélyesebb kísérletét Tőzsér Dániel távoli lövése jelentette, noha a labda elkerülte a kaput.

A meglehetősen színtelen lengyelek is elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak. A két legjobbnál Fülöp Márton bravúrja mentette meg a kaput a góltól: előbb Matusiak lövése után a bal felső sarokból piszkálta ki a labdát, majd Duda lövését ütötte a jobb alsó sarok elől szögletre.

A második félidőben mindkét szövetségi kapitány új játékosokkal frissített a csapatán. Eleinte a lengyelek játszott fölényben, de a helyzetekig ők sem jutottak. A kapura a magyar csapat legjobbja, Hajnal Tamás volt a legveszélyesebb.

A 64. percben a tizenhatos vonalán cselezgetett, majd lőtt. Labdája Kie³bowicz lábán megpattant, s onnan a bal kapufa tövére vágódott.

Három perccel később Gera jobbról nagyszerű labdát adott az egyedül kilépő Priskinnek, aki 15 méterről, az őt utolérő védő szorításában kapu fölé lőtt. Lendületbe jött a magyar válogatott. Nem sokkal később egy szöglet után Vaskó Tamás megelőzte a rosszul kilépő Fabiañski kapust, fejese alig kerülte el a jobb felső sarkot.

A másik oldalon Zieñczuk lőtt a tizenhatos vonaláról, alig tévesztette el az irányzékot. De a lengyelek nem játszottak jól, s nem tudták tartani a labdát.

A magyarok ellen jobban futballoztak, mint az első játékrészben. A 80. percben Priskin Tamás a tizenhatos jobb oldalán kapott labdát. Megpróbálta átvenni, ám az ütemet tévesztő Mariusz Jop fejbe rúgta. A nyilvánvaló tizenegyest nem a megszokott ítéletvégrehajtó, Gera Zoltán végezte el, miután néhány perccel korábban lement a pályáról. Hajnal Tamás azonban éppen olyan kifogástalan lövő, mint Gera: a kapust a bal, a labdát a jobb sarokba küldte, 0-1.

A folytatásban Beenhakker cserékkel próbálta felrázni csapatát, de továbbra is a magyar válogatott előtt adódtak helyzetek. Priskin, például, jó helyzetből lőtt mellé. A végén kétszer lőttek a kapu felé a lengyelek is - de ez a mérkőzés a magyar válogatotté volt.

Várhidi Péter együttese eddig fantasztikus őszt produkál: sorrendben az olaszokat és a bosnyákokat legyőzte, majd a törökök elleni vereség után nyert a máltaiak és a lengyelek ellen.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×