eur:
401.78
usd:
370.19
bux:
74211.98
2024. október 21. hétfő Orsolya

Egy pontra csökkent Talmácsi előnye

A nyolcadik helyen végzett Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján a 125 köbcentiméteres kategóriában.

A futamot a Derbivel versenyző cseh Lukas Pesek nyerte, mögötte két spanyol versenyző, Joan Olive és Talmácsi csapattársa, Hector Faubel végzett a második és a harmadik helyen.

A magyar motoros két futammal az idény vége előtt 237 ponttal továbbra is az élen áll a vb-pontversenyben, de már csak eggyel vezet csapattársa, Faubel előtt.

"Kemény verseny volt, nagyon együtt volt az élboly - mondta Talmácsi Gábor. - A rajt után igyekeztem mielőbb az elsők után menni, és lendületesen motorozni, az utolsó körökben azonban nem jött ki számomra a lépés, nem tudtam túljutni az előttem haladókon. Végül nyolcadik lettem, de olyan nyolcadik hely ez, ami már biztos ezüstérmessé tesz az idei vb-n, ami eddigi legjobb eredményem lenne. Ez most annyira nem is foglalkoztat. A célom továbbra is a világbajnokság megnyerése, és csak ez lebeg a szemem előtt. Nagyon közel vagyok hozzá, és mindent megteszek, hogy végre magyar világbajnoka legyen ennek a sportágnak."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elromlott a hangulat, lefordultak az európai tőzsdék

Elromlott a hangulat, lefordultak az európai tőzsdék

Felemás hangulatban indult a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, de a délelőtti bizonytalankodás után a koradélutáni órákra lefordultak a vezető indexek, és a tengerentúlon is eséssel kezdődik a nap. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedett ma, a befektetők a kínai jegybankra figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció érkezett délelőtt, viszont fontosabb vállalati negyedéves gyorsjelentés hétfőn nem lesz kereskedési időben. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×