eur:
386.55
usd:
355.48
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Bajnokok Ligája: nagy visszatérés Milánóban

A D-csoportban egy nagy visszatéréssel kezdődik a BL-sorozat kedd este: Rui Costa, a Milan történetének legdrágább vétele ismét a San Siróban játszik. Igaz, immár nem az olasz klub, hanem az ellenfél, a Benfica tagjaként.

"Különleges helyet foglal el a Milan a szívemben - mondta a 35 éves, portugál középpályás. - Pályafutásom során három nagy klubban játszottam, a Benficában, a Fiorentinában és a Milanban. Most a háromból kettő egymás ellen játszik, ami azt is jelenti, hogy rengeteg barátom ellen kellene győzelemre vezetnem a Benficát. A Milannal lettem Európa bajnoka 2003-ban, de most mindent meg kell tennem azért, hogy a Benfica jól szerepeljen."

A portugálok azért, alighanem, még a döntetlennel is kiegyeznének a San Siróban, a címvédő ellen. Még akkor is, ha a Milan nem tud legerősebb összeállításában játszani. Paolo Maldini, akinél több európai kupamérkőzést senki sem játszott a futballtörténelemben, csak jó két hét múlva lesz harcképes, s nem bevethető még Ronaldo sem.

A brazilról számos történet keringett az előző napokban az európai sajtóban, génkezelésekről, a doppinglistán is szereplő gyógyszerek alkalmazásáról cikkeztek. Ám csak az biztos, hogy Ronaldo nem volt elégedett izom- és térdsérülése gyógyulási ütemével, ezért járt Antwerpenben, a világhírű Martens professzornál, s Rio de Janeiróban, brazil specialistáknál.

Nem játszott a hétvégi, a Siena ellen 1-1-gyel zárt bajnokin Oddo, Pirlo és Kaka sem. Mindhárman felépültek a BL-sorozat nyitányára.

Ancelotti tervei szerint az alábbi tizenegy kezd majd: Dida; Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Kaha Kaladze, Marek Jankulovski; Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf; Kaka, Filippo Inzaghi.

A Benfica könnyed, 3-0-s győzelemmel készült a Milan elleni találkozóra, a Naval ellen az egyik gólt éppen Rui Costa lőtte. A portugálok várható összeállítása: Quim; Luis Filipe, Miguel Vitor, Edcarlos, Leo; Konsztantinosz Katszuranisz, Rui Costa, Maxi Pereira, Cristian Rodriguez; Angel Di Maria, Nuno Gomes.

A Sasok még gólt sem kaptak azóta, hogy a spanyol José Antonio Camacho átvette a csapatot Fernando Santostól. Mindazonáltal nincsenek híján a gondoknak: Luisao, David Luiz, Zoro és Mantorras is sérült.A csoport másik mérkőzését Donyeckben játssza a Sahtar és a Celtic. Mircea Lucescu, az ukrán klub román edzője szerint a 90 perc a stílusok háborúja lesz, a skótok rohanós, a fizikai erőre alapozott futballjával szemben az ő csapata inkább a technikára alapoz.

Ugyanakkor elismerte, hogy a Celtic védelme jobb, mint a Sahtaré, s különösen kiemelte a zöld-fehérek az európai piacon egyre magasabban jegyzett kapusát, a lengyel Artur Borucot. A román edző szavaitól csak nőhet Boruc egyébként sem csekély önbizalma.

A kapus arról beszélt a sorozat rajtja előtt, hogy szerinte a Celtic képes megnyerni a Bajnokok Ligáját, mert jó és egységes csapat. A hírneve még vagy már nem olyan, mint néhány vetélytársáé, de - véli a kapus - az utóbbi években rengeteg meglepetés született az európai futballban, miért lehetne a következő szerzője a Celtic...

A két csapat a 2004-2005-ös szezonban találkozott már egymással a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései során, mindkét csapat nyerte a maga hazai meccsét. A Sahtar 3-0-ra, a Celtic 1-0-ra.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×