eur:
389.65
usd:
361.83
bux:
68487.11
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Klubtulajdonos: "Töketlenkednek" az újpesti csatárok

Ismét korán búcsúzott az Újpest a labdarúgó Magyar Kupában. A lila-fehér együttes a legjobb 32 közé jutásért 3-1-re kikapott a Felcsút otthonában, ráadásul hat forduló után a bajnokságban is visszafogottan szerepel, csak a kilencedik a tabellán. A klubvezetés csak a téli szünetben értékeli az együttes teljesítményét, vagyis egyelőre nincs szó Urbányi István vezetőedző menesztéséről - mondta az InfoRádiónak Kovács Péter, az Újpest csapatát működtető cég fő tulajdonosa.

Hogyan értékeli a kiesést?

Meglepetés volt, mint ahogy a csapatnak bármelyik elbukása valamelyik kupában. De benne van a pakliban, ilyen a kupasorozat.

Mit szól az együttes idei szerepléséhez?

Három évvel ezelőtt is hamar búcsúzott az Újpest a kupából, ősszel bukdácsolt a bajnokságban, majd tavasszal csak nüanszokon múlt, hogy nem lett aranyérmes. Ha így fogom fel, akkor nem hiszem, hogy pánikolnom kellene az idei szereplés miatt. Ne felejtsük el, hogy tizenegy új játékos érkezett három földrészről. A játékosok néha zseniálisan játszanak, az elmúlt két bajnoki fordulóban lemostuk a Honvédot és a Vasast.

Bár a Vasas ellen 1-1-es döntetlent játszottak az angyalföldiek kapusa, Németh Gábor védései miatt.

Németh Gábornak egyetlen bravúrja sem akadt, a csatáraink töketlenkedése miatt lett döntetlen az eredmény. Rengeteg ziccerünk volt, kihagytunk egy büntetőt is. Meg kell tanulni nyernie a csapatnak. Játszani már tudnak, de még nem tudnak nyerni.

Lesz-e valamilyen következménye a kiesésnek?

A futballisták nem kapnak prémiumot, a tulajdonosnak pedig marad az erkölcsi kudarc.

A szakmai stábban vagy a játékoskeretben tervez változtatást?

Nem vagyok híve a kapkodásnak, a pánik rossz tanácsadó. Csak az idény felénél fogjuk értékelni az együttes teljesítményét. A magyar válogatott is bukdácsolt egy éven keresztül, majd megverte a világbajnok olaszokat. A mi Olaszországunk a listavezető Honvéd volt, amelyet 4-1-re vertünk.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×