eur:
394.36
usd:
354.49
bux:
72665.2
2024. szeptember 18. szerda Diána

Sevilla könnyekben búcsúzik a tragikus sorsú focistától - képekkel és videóval

Több ezren vettek búcsút a kedden délután elhunyt spanyol labdarúgó, Antonio Puerta koporsójánál a Sevilla stadionjában. A játékost már el is temették.

Antonio Puerta, a 22 évesen elhunyt futballista koporsóját éjfél után szállították a Sánchez Pizjuan stadionba, ahol már az aréna előtt ezrek várakoztak. A búcsúzók a "Puerta, Sevilla veled van" rigmust skandálták.

Puerta koporsóját az egyesület centenáriumi zászlójával és a spanyol nemzeti lobogóval letakarva vitték a stadionba, ahol mindenki személyesen köszönhetett el a labdarúgótól. A búcsúztatásról készült videót itt megnézheti.

"Szerencsés vagyok, hogy közelebbről is ismerhettem"

A Sevilla játékosai Athénból hazatérve rögtön a stadionba mentek, és José Maria del Nido elnökkel, valamint Puerta családjával és nyolchónapos terhes élettársával közösen öt óráig virrasztottak a 22 éves labdarúgó koporsójánál.

"Szerencsés vagyok, hogy közelebbről is ismerhettem. Kiváló játékos volt, és még kiválóbb ember.

Rengeteg emléket őrzök róla, az edzésekről, a beszélgetéseinkről, a bemutatkozásáról, a Numancia elleni első góljáról. Pályafutásának minden állomása sikeres volt, csodálatos jövő állt előtte" - mondta Juande Ramos, az UEFA-kupa győztes Sevilla edzője.

A nagy rivális Betis is búcsúzik

Az egyszeres spanyol válogatott labdarúgó ravatalánál a Sevilla szimpatizánsai, valamint a városi rivális Betis szurkolói és összes játékosa is megjelent. Puertától szinte valamennyi nagyobb spanyol egyesület vezetője és játékosa elbúcsúzott.

A Betis elnöke, Manuel Ruiz de Lopera kiemelte: klubja mindenben a Sevilla és a gyászoló család mellett áll.

A több ezer gyászoló virágokat, gyertyákat, fényképeket és sálakat helyezett el a sevillai aréna előtt. A búcsúztatás és a virrasztás képeit megnézheti, ha ide kattint.

A futballistát már végső nyugalomra helyezték a San Fernando temetőben, ahol csak a családtagok, a közeli barátok és a Sevilla futballistái lehettek jelen.

Elmaradó mérkőzések

A játékos halála miatt nem rendezik meg szerda este a Santiago Bernabeu Trófeáért kiírt Real Madrid-Sporting Lisboa mérkőzést.

Barcelonában megtartják a katalán együttes és az Internazionale összecsapását a Joan Gamper Kupáért, de a találkozó köré szervezett látványosságok elmaradnak.

Az összecsapás bevételének tíz százalékát a Barcelona a szív és érrendszeri betegségek kutatásának támogatására fordítja.



A Sevilla kedden az AEK Athén otthonában lépett volna pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, ám a mérkőzést jövő hétfőre halasztották.

Elmarad az Osasuna elleni spanyol bajnoki is, ugyanakkor a pénteki, Milan elleni Európai Szuperkupa-döntőt megrendezik.


Szombaton kapott szívrohamot

Antonio Puerta a Getafe elleni, szombati bajnoki mérkőzésen szívrohamot kapott, és elvesztette az eszméletét. Csapattársai azonnal segítségére siettek, hogy megakadályozzák, hogy lenyelje a nyelvét.

A játékos nem sokkal később magához tért, és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a pályát, ám az öltözőben ismét elájult, és a szíve is megállt.

A sikeres újraélesztést követően, azonnal a sevillai Virgen del Rocío kórházba szállították, ahol kétszer ismét újra kellett éleszteni, de végül stabilizálták az állapotát. Az intézmény intenzív osztályán mesterségesen kómában tartották, géppel lélegeztették.

Címlapról ajánljuk
Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása
Vízügy

Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása

A beavatkozás jó döntésnek bizonyult, Mosonmagyaróvár fölött már érezteti hatását a levonuló víztömeg csökkenésében. A dunai árhullám tetőzése jelenleg a szlovákiai Dévény térségében tart, a Dunakanyarban várhatóan még két napig emelkedik a vízszint.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 18. 11:30
×
×
×
×