eur:
388.97
usd:
363.44
bux:
68111.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szávay: "Bízom benne, hogy nem kell feladnom az Opent"

Szávay Ágnes szerint rendbe jöhet a sérült háta keddre, amikor pályára kell lépnie az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A 18 éves magyar teniszező a döntőben kényszerült feladni a New Haven-i tenisztornát sérülés miatt.

Az orvosok szerint keddig rendbe jöhet Szávay Ágnes hátsérülése, így nem kizárt, hogy a magyar teniszező pályára léphet az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A 18 éves magyar játékos magyar idő szerint szombat este kényszerült feladni a New Haven-i tenisztorna döntőjét, miután kiújult hátsérülése. Szávay Ágnes az első szettet még 6:4-re megnyerte, ám a második játszmát 0:3-nál feladta.

"Egész jól játszottam, amikor egy rossz mozdulatnál meghúzódott a hátamban egy izom. Éreztem már korábban is, de nem volt sérült, csak el volt fáradva. A hirtelen húzódás után az izom összerándult és egyszerűen nem tudtam rendesen adogatni és mozogni tovább!" - írja le a történteket blogjában.

A sportoló saját bevallása szerint nem így képzelte a döntőt. "Úgy éreztem, hogy ez az én versenyem lesz, és hogy bárkit meg tudok verni. Sajnos most megállított egy sérülés. Remélem lesz még alkalmam bebizonyítani, hogy meg tudok nyerni egy ilyen komoly versenyt! Minden esetre nem adom fel az biztos..." - fejti ki a magyar teniszező.

Szávay Ágnes netes naplójában hangsúlyozza: életében eddig csak egyszer adott fel mérkőzést, akkor is sérülés miatt. "Ha nem volt vészes bajom inkább kikaptam a pályán, de nem adtam fel soha! Most az edzőm nem engedett tovább játszani, és be kell látnom hogy igaza van! Nekem volt már 13 évesen egy komoly mély hátsérülésem ami háromnegyed évig tartott. Azóta sokat erősítek rá, de 9 mérkőzés ezen a szinten most ismét sok volt neki!".

A magyar teniszező orvosai szerint van remény arra, hogy a sportoló háta rendbe jön a US Open keddi nyitányára. "Nyújtani és masszíroztatni kell nagyon sokat és óvatosan. Ezen kívül gyulladáscsökkentőt kell majd szednem rá! Szerencsére elég jók az orvosok és fiziósok a WTA-nál, ezért bízom abban, hogy nem kell feladnom az Open-t" - írja Szávay Ágnes.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×