eur:
389.37
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Debrecen megkezdi harcát a BL-szereplésért

Kedd este a Debrecen labdarúgó-csapata megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája 2007-2008-as szezonjában. A hazai fronton egymást követő három évben is bajnok gárda célja, hogy a főtáblára kerüljön. Ez korábban a magyar csapatok közül csak a Ferencvárosnak sikerült, 1995 augusztusában.

A Debrecen harmadszor vág neki a BL-selejtezőknek. Az első idényben, még 2005 nyarán emlékezetes mérkőzéseken jutott túl a horvát Hajduk Split együttesén, majd kiesett a Manchester Uniteddel szemben. Tavaly nem jutott túl első ellenfelén, a macedón Rabotnicski túl erősnek bizonyult a Debrecen számára.

A Loki ezúttal svéd ellenfelet kapott, az Elfsborg együttesét. A Boras városából érkező gárda a második helyen áll a svéd bajnokságban, valamivel túl az idény felén. A csapat július 21-én játszott legutóbb bajnoki mérkőzést, akkor 2-1-re kikapott idegenben a Djurgardens IF-től. A sárga-feketék négy idegenbeli mérkőzést - köztük a Linfield elleni első BL-selejtezőt - játszottak júliusban, s ebből csak egyet tudtak megnyerni.

A legutóbbi találkozójukon már nem lépett pályára a francia Toulouse-hoz szerződött Jon Jonsson, valamint a finn válogatott Jari Ilola, s a két Svensson, sőt Mathias és Anders sem. A sérülésekkel bajlodó játékosok közül egyedül a kétszeres svéd válogatott, Mathias Svensson felépülése valószínű.

Az angol élvonalat is megjárt csatár a vendégcsapat legnagyobb tudású játékosa, a 10-szeres válogatott Stefan Ishizakival és a kétszeres válogatott kapussal, Johan Wilanddal. A svédek elsősorban a debreceni pálya hangulatától tartanak - kétségtelen, hogy a Lokinak itthon előnyt kellene szereznie.

Miroslav Beránek az eltiltott gólkirály, Ibrahima Sidibe kivételével a legjobbnak tartott tizenegybe tartozó játékosokat küldheti pályára az este háromnegyed kilenckor kezdődő mérkőzésen.

Várhatóan a Balogh - Bernáth, Komlósi, Mészáros, Leandro - Dombi, Vukmir, Sándor, Dzsudzsák - Kouemaha, Sztojkov gárda kezd majd. A debreceniek célja, hogy győzelemmel, kapott gól nélkül utazhasson a csapat a jövő heti, egyébként műfüves borasi pályán rendezendő visszavágóra.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×