eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Idén először rúgtak ki versenyzőt a Forma-1-ből

Christian Albers számára véget ért a 2007-es Forma-1-es szezon. A Spyker holland pilótája a hírek szerint nem a Francia Nagydíjon mutatott akciójával vívta ki főnökei haragját.

A holland versenyző 2005-ben debütált a Forma-1-ben, a Minardi alakulatánál. Egyetlen pontszerző helyezését ebben az évben könyvelhette el: az Amerikai Nagydíjon, ahol a gumibotrány miatt mindössze hat autó állt rajthoz, ötödikként futott célba...

2006-ban a Midland alakulatát erősítette, egy évvel később pedig a csapat utódjának számító Spyker szerződtette. Albers teljesítménye az idei évben sem volt túl jó, a Francia Nagydíjon azonban végzetesnek tűnő hibát követett el: tankolás közben elindult, magával húzva a tankolócsövet és a kiszolgálószemélyzet felét.

Sokan ekkor kérdőjelezték meg, hogy Albersnek van-e helye a Forma-1-ben, ám a döntésben a jelek szerint mégsem ez volt a legerősebb érv, hanem a pénz: a holland versenyző szponzorai ugyanis jelentős összeggel tartoznak a Spyker csapatának.

Albers helyén a következő versenyen nagy valószínűség szerint az osztrák Christian Klien ül majd, de esélyes a posztra az indiai Narain Karthikeyan és a francia Marc Gené is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×