eur:
390.71
usd:
365.38
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A világsztár végre karcsú és boldog

Európa sztárcsapatai a nyári uborkaszezonban sem engedik, hogy szurkolóik figyelme ne a labdarúgás körül járjon. A vezető sportcsatornák és internetes fórumok szinte naponta teszik közzé azt, hogy ki-kivel tárgyal, kit szeretne leigazolni.

A spanyol labdarúgó-bajnokság legutóbbi győztese, a Real Madrid a továbbiakban nem tart igényt az olasz Antonio Cassano és a brazil Emerson szolgálataira, ugyanakkor szeretné megszerezni Christian Chivut.

"Chivu az a ballábas középső védő, akit szeretnénk leigazolni, tervünk sikeréhez azonban az is kell, hogy egyesülete, az AS Roma hajlandó legyen eladni őt" - jelentette ki Ramón Calderón klubelnök a Cadena Ser rádiónak. Calderónnak várhatóan mélyen a pénztárcába kell nyúlnia, hogy a rómaiak vele állapodjanak meg Chivuról, ugyanis a román védő iránt az Internazionale és az FC Barcelona is élénken érdeklődik.

A királyi gárda elsőszámú vezetője azt is megerősítette, hogy szintén Madridba várják Arjen Robben, a Chelsea holland és Florent Malouda, az Olympique Lyon francia középpályását. Az elnök jelezte, a várakozásoknak megfelelően a német védő, Christoph Metzelder lehet az első hivatalos szerzeménye a klubnak.

A tervek szépek a gond legfeljebb az, hogy Malouda éppen tegnap árulta el az angol sajtóban, hogy "teljesen biztos, hogy a Chelsea-nél folytatom. A Lyonnak nincs esély arra, hogy megtartson a következő szezonra, és ezt a vezetők is jól tudják, meg sem próbálnak marasztalni. "

"A Chelsea-vel már mindenben megegyeztem, csak a két klubnak kell megállapodnia egymással, és lezárnia az egy hónapja zajló tárgyalásokat." A Lyon július 9-én kezdi meg a felkészülést, és én nem leszek ott a csapatnál, erről mindenki tud, és nem is volt vita belőle. Amikor a Chelsea-t választottam, több körülményt is figyelembe vettem. Didier Drogba személyében jó barátom szerepel a csapatban, és José Mourinhóval is jól megértjük egymást" - nyilatkozta Malouda.Ha Madrid az átigazolásokról beszél, Barcelona sem lehet csendes. A katalánok már a csapatukban tudhatják a francia Eric Abidalt az Olympique Lyontól, az elefántcsontparti Yaya Tourét pedig az AS Monacótól. A klub legnagyobb fogása persze kétségtelenül a francia szupersztár Thierry Henry megvásárlása volt Londonból.

Mivel az előző szezonban a Barcelona minden fronton gyengébben szerepelt a vártnál, nem csoda, hogy szinte minden fórumon azt találgatják: ki fog távozni a csillagok csapatától.

Samuel Eto,o, az egyesület kameruni futballsztárja egy spanyol lapnak megerősítette: "sem Ronaldinho, sem én nem fogjuk elhagyni ezt a klubot". Mindkét játékost a Bajnokok Ligája győztes olasz AC Milannal hoztak szóba a napokban.

Ezzel egyidőben Adriano Galliani, az olasz csapat alelnöke is beszélt a futballtörténelem legeredményesebb klubjával hírbe hozott játékosokról.

Eto'o-ról azt mondta a klubvezető, hogy elsősorban az anyagiak miatt nem tudtak még vele megegyezni. Galliani természetesen kitért a Chelseanek tavaly eladott Sevcsenkóra is. "Õ a Milan történelmének második legjobb gólszerzője, természetesen mindannyian szeretnénk őt" - zárta le a témát meglehetősen talányosan az alelnök.

Adriano Galliani ezután kitért még a fiatal brazil zsenire, Patóra is: "A legjobb csapatok akarják őt megszerezni, megfigyelőink ott vannak a kanadai U20-as világbajnokságon, és tárgyalnak a játékos ügynökével."

A Rossonerik főnöke ugyancsak szólt a támadók körüli szituációról: "Oliveira megfelelő ajánlat esetén távozhat, Gilardino természetesen nem. Kaká, Ronaldo, Inzaghi és Gila egyértelműen érinthetetlen. Mi csak szeretnénk még egy támadót, ennyi az egész."

Galliani azt mondta: "ha Eto'o és Ronaldinho marad Barcelonában, mi akkor is elégedett leszünk a saját sztárjainkkal. Itt van Kaká és itt van Ronaldo, aki karcsú és boldog. Beszéltem az erőnléti edzőnkkel, Tognaccinivel, aki jelenleg Braziliában készíti fel a csatárt. Nyugodtak vagyunk."

A klubvezető szerint a Milan keretében már csak egy-két változás várható: "Oliveira alighanem elhagyja a Milant, két-három spanyol csapat is komoly ajánlatot tett érte."

Milánó másik felén sem tétlenkednek: a bajnok Internazionale ajánlatot tett a 32 éves Juan Sebastian Verónnak. Az argentin válogatott középpályása egészen az elmúlt hónapig a Chelsea játékosa volt, az elmúlt szezont azonban hazájában, az Estudiantes együttesében töltötte. Veron a Copa America előtt ismét bekerült az argentin válogatottba, és az eddigi két meccsen remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Az Inter már leigazolta csatársorába a hondurasi Suazót és előrehaladott tárgyalásokat folytat az argentin Tevezzel. A 23 éves argentin a Copa Ameicán nyilatkozott a jövőjéről: "Nagyon köszönöm az Inter és a Real Madrid érdeklődését. Az ügynököm nagyon jól tudja, mit szeretnék: sokkal inkább az olasz bajnokot, mint a spanyolt."

Tevez meg is indokolta vágyait: "Crespo és Cruz csapattársaim a válogatottban. Crespo igazi vezéregyéniség, példakép a fiatalok számára. Örömmel játszanék mellettük."

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×