eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A svájci bíróságok befagyasztják az MLSZ-nek járó pénzeket

Svájcból szerzett értesülésünk szerint az MLSZ és egy korábbi partnerével keletkezett jogvita miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség egyelőre nem kaphatja meg az európai és a világszövetségtől elnyert támogatásokat.

A Kentaro AG (Kentaro) jogi vitában áll a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ) a nemzetközi televíziós és reklámjogok értékesítésével kapcsolatban.

A nemzetközi hírű cég közleményében az áll: "...a Kentaro a zürichi területi bíróságon (Bezirksgericht Zürich) magas kártérítési igényt kíván érvényesíteni az MLSZ-szel szemben. Bár jogerős ítélet még nem született az ügyben, mind a zürichi területi bíróság, mind a nyoni békéltetőbíró (Friedensrichter in Nyon) a Kentaro javára felfüggesztette az MLSZ a FIFA-val és az UEFA-val szembeni követeléseinek teljesítését.

Ezzel a FIFA és az UEFA által az MLSZ részére teljesítendő valamennyi kifizetés befagyasztásra került, és a Kentaro számára a kártérítési ügy sikere esetén a kötelezettségek kielégítésére szolgál."

Az nb1.hu internetes portál az UEFA egyik illetékesétől szerzett információja szerint máris egy 500 ezer svájci frankos (87,5 millió forintos) tétel került befagyasztásra.

Mint emlékezetes: az MLSZ és a svájci illetőségű Kentaro AG 2004. májusában 2010 nyaráig szóló szerződést kötött a magyar labdarúgó-válogatottak hazai rendezésű találkozóinak nemzetközi televíziós közvetítéseinek értékesítésére, valamint a kapcsolódó média- és reklámjogok értékesítéséből származó bevételek maximalizálására.

A cég 2007 áprilisában - a per kezdetének idején - az MTI-hez áprilisban eljuttatott állásfoglalásában jelezte, ameddig Bozóky Imre állt az MLSZ élén, az együttműködés sikeres volt, a helyzet Kisteleki István megválasztása után változot meg.

"Amint Kisteleki István hivatalba lépett, megtagadta a Kentaro szerződésben rögzített jogait és a TV-jogokra vonatkozó kivásárlási (buy-out) megállapodást kötött a Kentaro egyik versenytársával. Később Kisteleki bejelentette az MLSZ-Kentaro megállapodás felbontását is" - írta a Kentaro AG.

A svájci cég médiainformációk szerint a per indításakor 2,485 millió eurós összeget követelt az MLSZ-től.

Marc Rautenberg, a cég magyarországi tevékenységéért felelős vezető áprilisban azt mondta az MTI-nek, hogy a végleges kártérítési összeg attól függ, milyen csapatokkal játszik majd a magyar válogatott 2010 nyaráig, mert az ellenfelek ismeretében tudják csak kalkulálni a veszteséget.

Kisteleki István a szövetség honlapján reagált a friss történésekre: "Nem örülünk a legújabb fejleményeknek, de megnyugtathatok mindenkit: ezek semmilyen formában nem veszélyeztetik a működésünket, s nincsenek hatással a programjaink végrehajtására. Legfeljebb némi késedelmet szenvednek azok az átutalások, amelyekről megállapodásunk van a FIFA-val és az UEFA-val.

A televíziós jogok régi-új tulajdonosával, a Sport5-val tavaly kötött szerződésünkben rögzítve van: amennyiben e téren bárkivel szemben pert vesztene az MLSZ, abban az esetben a Sport5 fizet minden kártérítést. Mindenre van garanciánk!"

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×