eur:
388.83
usd:
362
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Raikkönen megverte csapattársát

Sima kettős győzelemmel vágott vissza a Ferrari a McLarennek a Forma-1-es Francia Nagydíjon az elmúlt egy hónap megalázó kudarcai után. A finn Kimi Raikkönen megszerezte idei második futamgyőzelmét a brazil Felipe Massa előtt. A harmadik az összetettben magabiztosan élen álló angol Lewis Hamilton (McLaren) lett.

A negyedik helyen a lengyel Robert Kubica (BMW), az ötödiken a német Nick Heidfeld (BMW), a hatodikon az olasz Giancarlo Fisichella (Renault), a hetediken a címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren), a nyolcadikon az angol Jenson Button (Honda) ért célba.

A rajt ezúttal jól sikerült a két Ferrari-pilótának, Massa simán megtartotta vezető helyét, Raikkönen pedig megelőzte Hamiltont. Alonso a 10. helyről előbb okosan kivárta, míg az olasz Jarno Trulli kilökte előle a finn Heikki Kovalaninent, majd megelőzte a német Nico Rosberget, Heidfeld mögé viszont beragadt.

Hamilton eközben kezdett lemaradni a Ferrariktól, és előbb is jött ki riválisainál. A brit újoncnak három bokszkiállásos taktikát választott a McLaren. Ezzel esélye sem volt Massáék ellen, igaz, nem is veszélyeztette senki a pozícióját. Raikkönen a második bokszkiállás után tért vissza Massa elé, és megtartotta első helyét.

Alonso az első kerékcseréje után Fisichellát, és sokadik kísérlete során Heidfeldet is megelőzte, de hamar jött ki másodjára, így mögéjük sorolt vissza, és látványos versenye ellenére csak két pontot szerzett.

A jövő vasárnapi Brit Nagydíj előtt Hamilton 64 ponttal áll az élen. A második Alonso 50, a harmadik Massa 47, a negyedik Raikkönen 42 ponttal. A McLaren előnye 25 pontra csökkent a Ferrarival szemben.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×