eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

David Beckham miatt bukott a Real Madrid edzője

Hiába a hatalmas izgalmak után megszerzett spanyol labdarúgó bajnoki cím, a Real Madrid elnöksége egyhangúan úgy döntött, hogy Fabio Capello vezetőedzőnek mennie kell. Spanyol szakemberek szerint a szakember David Beckham elengedésébe bukott bele.

Alig 11 nappal a bravúrosan megszerzett spanyol bajnoki cím után a Real Madrid labdarúgóklubjának vezetősége úgy döntött, meneszti Fabio Capello vezetőedzőt.

Bár a 61 éves szakembernek még két évig érvényes lett volna a szerződése, taktikai döntéseit sokan kritizálták. "Megteremtettük az alapokat, de sokkal szenvedélyesebben kell játszanunk" - fogalmazott például Ramon Calderon elnök.

Fabio Capello tavaly nyáron érkezett a másodosztályba száműzött olasz Juventus éléről az évek óta csak szenvedő királyi klubhoz, ahol a kezdeti nehézségek után (kihasználva a címvédő Barcelona bukdácsolását) az utolsó fordulóban bebiztosította a bajnoki címet.

Taktikai és személyi hibák

Sokan kritizálták ugyanakkor a védekezést előtérbe helyező taktikáját és utólag pár személyi döntését is megkérdőjelezték. Elengedte például a Milánhoz Ronaldót, ahol a Madridban csak szenvedő brazil csatár ismét régi fényében tündököl.

Spanyol szakemberek szerint ugyanakkor mégsem ez a döntés volt a végzetes Fabio Capello számára, hanem az, hogy télen engedte, hogy David Beckham nyártól az amerikai Los Angeles Galaxyhoz igazoljon.

Az akkor a keretből is kitett angol középpályás a tavasszal visszaverekedte magát a kezdőcsapatba, mi több, sokan neki tulajdonítják, hogy a Real Madrid megtanult harcolni és végül begyűjtötte a bajnoki címet.

A hírek szerint Fabio Capellót a klub korábbi játékosa, a Getafe jelenlegi edzője, a német Bernd Schuster követheti a kispadon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×