eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Az angol liga legjobb támadói - videó Drogbáról, Ronaldóról és a többiekről

Az angol Premier League legjobb védőinek (James, Finnan, Ricardo Carvalho, Ferdinand, Phil Nevile, Fabregas) bemutatása után ezúttal a támadásokban résztvevőkön a sor. A válogatás alapját az Actim statisztikai rendszer adta, amely hat kritérium alapján értékeli minden pályára lépő játékos teljesítményét.

CRISTIANO RONALDO (Manchester United, 617 pont, összesítésben a 2. legjobb játékos)

A PFA és a futballszakírók szavazásán is a legjobb játékosnak választották, emellett kétszer is kiérdemelte a hónap játékosa díjat a ligánál. Megkapta az Év fiatal játékosa címet, majd, ugyancsak a PFA által szervezett szavazáson a szurkolók díját is. Természetesen bekerült a PFA-nál az Év csapatába. A Manchester Unitednél ő nyerte meg a játékosok és a szurkolók választásán is az Év játékosa címet - mint ahogy megkapta ezt a díjat Portugáliában is. Klasszisból világklasszissá érett a játéka a 2006-2007-es szezonban, sokkal gólerősebb, mint korábban bármikor. Didier Drogba mögött a Premiership "ezüstcipőse" lett, 17 találatával megdöntötte Frank Lampard csúcsát: középpályás még soha nem szerzett egy idényen belül ennyi gólt a Premier League történetében. Cristiano Ronaldo második lett az Actim összesített statisztikai mutatói által készített listán.



FRANK LAMPARD (Chelsea, 572, 5)

A Kékek helyettes csapatkapitánya Paul Scholesszal volt versenyben a helyért. Végül őt választottuk, mert eredményesebbnek bizonyult, mint ugyancsak remek idényt záró, manchesteri kollégája. Drogba mögött Frank Lampard bizonyult a Chelsea legeredményesebb támadójának, 11 bajnoki gólja mellett 11 gólpasszt is adott. Dennis Wise csúcsát megdöntve immár ő a Chelsea történetének leggólerősebb középpályása, sőt tizedik (!) a klub örökranglistáján.



MIKEL ARTETA (Everton, 567. 6)

Ha valakit az angol ligában csak Drogba, Cristiano Ronaldo, Berbatov, Rooney és Lampard előz meg, büszke lehet a teljesítményére. Az Everton baszk játékosa hosszú hányattatás után végre képességeihez méltóan futballozott Angliában, profi pályafutása eddigi legjobb szezonját zárta. Nagy szó ez, miután már tavaly is a liverpooli Kékek legjobb játékosának választották. 206-2007-ben azonban túltett minden korábbi teljesítményén: a Sky SPorts például, Cristiano Ronaldo elé sorolva őt, az idény legjobb középpályásának választotta.



DIMITAR BERBATOV (Tottenham, 611, 3)

A Bayer Leverkusentől igazolt bolgár csatár a példa arra, hogy gyorsan is be lehet illeszkedni az angol ligába. Neki jobban sikerült, mint például Andrij Sevcsenkónak. Berbatov 12 gólt szerzet, 11 gólpasszt adott, az első szezonjukat töltők közül messze ő futballozott a legjobban. Nem csoda, hogy felkeltette más klubok (elsősorban a Manchester United) érdeklődését is. A blagoevgradi születésű csatár lett (Robbie Keane-nel holtversenyben) április hónap játékosa a Premier League-ben, s ő kapta meg a Tottenhamnél az Év játékosa címet. Gerrard és Drogba társaságában egyike volt a PFA álomtizenegyébe került, mindössze három nem Manchester United-játékosnak.



DIDER DROGBA (Chelsea, 628, 1)

Az elefántcsontparti csatár pályafutása legjobb idényét zárta, pályafutása első gólkirályi címét szerezve. Kerry Dixon nagy éve, 1984-85 óta ő lett az első Chelsea-játékos, aki elérte a harmincgólos határt. Végül 33 találatig jutott (20 a bajnokságban, 6 a BL-ben, 3 az FA-kupában és 4 a Ligakupában), mindkét országos kupasorozat, egyébként megnyert, döntőjében gólt szerzett. Az Actim Index statisztikai mutatói alapján ő bizonyult az angol bajnokság legjobb játékosának.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 21:02
×
×
×
×