eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az angol liga legjobb védői - videókkal

A Premier League (miként az angol második vonal és a skót élvonal) játékosait egy speciális statisztikai rendszer, az Actim alapján értékelik. Ennek alapján az angol élvonal legutóbbi szezonjának álomcsapatába mindössze két Manchester United-játékos került be, ugyanannyi, mint amennyit az Everton adott a tizenegybe. Ilyen szempontból a legjobb a Chelsea, a maga három játékosával. Kétrészes összeállításunk első felében az Actim statisztikája szerint a Premier League legjobbjának bizonyult, védekező játékosokat mutatjuk be.

DAVID JAMES (Portsmouth, 489 pont, 13. az összesített rangsorban)

Élete egyik legjobb idényét zárta a Pompey-ban töltött első évében, amelyben megdöntötte David Seaman csúcsát, immár senki sem védett nála több, kapott gól nélküli mérkőzésen a Premier League-ben. A 34-szeres válogatott kapus, a Watford, a Liverpool, az Aston Villa, a West Ham United és a Manchester City egykori hálóőre stílusosan Gilberto Silva tizenegyesét hárítva zárta az idényt.



STEVE FINNAN (Liverpool, 469, 19)

A Vörösök ír válogatottja pályafutása legjobb szezonját zárta. A Premier League statisztikái szerint ő volt a 2006-2007-es idény legkiválóbb hátvédje. Egyedi figurája a mai angol futballnak: 2006 decemberében a BBC kiderítette róla, hogy ő az egyetlen aktív futballista, aki a liga mind a négy osztályában, valamint a ligán kívüli Conference-ben is szerepelt. Ezen kívül szerepelt két Bajnokok Ligája-döntőben, s világbajnokságon is.



RICARDO CARVALHO (Chelsea, 463, 23)

Bár ő maga is többször nyűglődött sérülésekkel, legfontosabb - értsd: még John Terrynél is fontosabb - pillére volt a Kékek hátsó alakzatának. José Mourinho nem véletlenül nevezte honfitársát a Chelsea legjobb védőjének ebben a szezonban, csapata 18 mérkőzésen nem kapott gólt, amikor Ricardo Alberto Silveira Carvalho is a pályán volt. A szezon után további öt évre a Chelsea-hez szerződő védőnek számos elismerésben volt része tavasszal: a Sky Sports az év legkiválóbb hét védője közé jelölte (a további hat: Finnan, Nemanja Vidics, Gary Neville, Linvoy Primus, Joleon Lescott és Jamie Carragher), míg a Chelsea-nél Essien és Drogba társaságában jelölték az Év játékosa címre - más kérdés, hogy a titulust végül a ghánai nyerte el.



RIO FERDINAND (Manchester United, 461, 26)

A pályafutása második bajnoki címét nyerő védő nagyszerű kettőst alkotott a szerb Nemanja Vidiccsel a manchesteri védelem szívében. A szezon egy részében sérüléssel kínlódó Ferdinand a bajnok szezon utolsó két hónapjában mindössze öt Premier League-mérkőzésen tudott játszani, a szezonban így is 14 olyan meccset tudott maga mögött, amelyen nem kaptak gólt a Vörös Ördögök.



PHIL NEVILLE (Everton, 454, 27)

A sokoldalú játékos kulcsszereplője volt az UEFA-kupa-indulást kiharcoló Evertonnak. Szerepelt mindkét szélsőhátvéd-poszton, s labdaszerző középpályásként is. Nem igazi balhátvéd - de az ezen a poszton játszók közül ő volt a legjobb



CESC FABREGAS (Arsenal, 565, 7)

Az "Ágyúsok" legjobban teljesítő futballistája májusban még csak a 20. születésnapját ünnepelte - ehhez képest meglepően érett játékkal rukkolt elő. A Premier League egyik legtehetségesebb fiatal játékosa 13 gólpasszt adott az idényben, januárban pedig megválasztották a hónap játékosának. Az Actim statisztikái szerint, Cristiano Ronaldo, Lampard és Arteta mögött, ő volt a negyedik legjobb középpályás.



Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×