eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Százezrek ünnepelték a Madridot a Cibelesen - videók

Hétfő volt már, amikor az előre feldíszített, nyitott tetejű, emeletes turistabusz - ebben az esetben a világ legirigyeltebb különjárata, a Real Madrid-busz - a Bernabéu Stadiontól lépésben megtette a Paseo de la Castellanán az utat, a Plaza de Colónon keresztül a Cibelesig.

A Cibeles hagyományosan az ünneplések színtere a spanyol fővárosban - a Madrid hívei 2003 óta vártak arra, hogy újra okuk legyen a téren éjszakázni.

Begördült a busz, amelynek "emeletén" David Beckham lógatta előre a jobb, Fabio Cannavaro a bal lábát, Robinhón helyes kis bohócsapka jelezte, ez immár az önfeledt ünneplés ideje.

A Real Madrid megszenvedett a bajnoki címért, azért, hogy a játékosok, s a százezernél jóval több szurkoló a Cibelesen az építészeti remekműveknek számító házakra vetítve láthassák: 30 Ligas.

Igen, megcsinálták!

Hogy Raúl - a madridisták szerint immár hagyományosan - egy emelődaru segítségével felmászhasson a tér névadója, a földanyát szimbolizáló görög istennő mögé, s ráköthesse a spanyol, majd a Real Madrid-lobogót, megcsókolja az istennő fejét, hogy aztán integessen az akkor még békés tömegnek: Megcsináltuk.

S tényleg megcsinálták! Egy olyan esztendő végén, amelyen sokszor nagyon messze álltak a bajnoki címtől, s amelyen rengeteg belső probléma tette még nehezebbé a játékosok dolgát.

Az utolsó mérkőzés is beleillett a sorba: a Mallorca helyzetekkel indított, majd gólt is szerzett, aztán Ruud van Nistelrooy kénytelen volt lekéredzkedni a pályáról.

A holland pedig szenzációs formában futballozott tavasszal, március 4-től kezdve mindössze három mérkőzésén nem szerzett gólt - ez lett a negyedik, s ezzel be kellett érnie az ezüstcipővel, az európai mesterlövészek versenyében nem tudta utolérni Francesco Tottit.

Beckham sérülten játszott

A Madrid híveit ez zavarta azokban a percekben legkevésbé. Arra gondoltak: ki fog gólt lőni? Azt megelőzően Van Nistelrooy 13 fordulóan 15 gólt szerzett... A legtöbben Beckhamben bíztak.

A búcsúzó angol az utolsó két mérkőzésen sérülten játszott. Olyan fájdalmakkal, amilyenekkel nem nagyon szoktak futballozni. Õ azonban bajnoki címmel akart búcsúzni Madridtól. A bokája ellenben csak bő egy órán keresztül bírta - óriási ováció kíséretében bár, de le kellett mennie a pályáról.

Talán csak a Reyes-család gondolta akkor, hogy ez volt a mérkőzés kulcspillanata. Az Arsenaltól kölcsönben lévő José Antonio Reyes viszonya nem volt felhőtlen Capellóval - az idényben mindössze két mérkőzést játszhatott végig.

Csak két gól

Beckham jelentős tavaszi formajavulása egy játékosnak jött rosszul Madridban - Reyesnek. 2007-ben az utolsó játéknapig mindössze két gólt szerzett, egyet, még januárban a Mallorca (!) ellen 1-0-ra megnyert meccsen, majd májusban az Espanyol ellen, 2-3-nál, a Bernabéuban. Fontos gólok voltak.

A mostaniak meg a fontosabbnál fontosabbak.

Előbb kiegyenlített, majd - Diarra fejes gólja után - bebiztosította a Madridnak a bajnoki címet. Apropó, Diarra: tulajdonképpen nem is játszhatott volna.


Ám Sepp Blatter, a FIFA elnöke, saját szervezete szabályait felrúgva, bevallottan a Madridnak kedvezve, kötelezte az afrikai ország szövetségét, mondjon le játékosáról a Sierra Leone elleni, Afrikai Nemzetek Kupája-mérkőzésen a bajnoki "döntő" miatt.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×