eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Erdei még legalább egy itthoni meccset ígér

Nyolcadszor is megvédte címét Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoka. Az Universum 33 éves magyar ökölvívója a budapesti profi gálán a 11. menetben technikai K.O.-val győzött az amerikai George Blades ellen.

Blades egy kisebb rohammal kezdte a meccset, de nem sikerült eltalálnia Erdei Zsoltot, aki hamar átvette az irányítást. A tengerentúli öklöző nem tudta meglepni riválisát, és inkább csak védekezett, már ha tudott.

A harmadik menetben Blades ismét megpróbálta látványosan lerohanni Erdeit - sikertelenül. Más kérdés, hogy a negyedik felvonásban némileg jobb teljesítményt nyújtott.

Erdei Zsolt ezután egyre több kombinációval talált el Bladest, aki a hatodik szakaszban kissé fáradni látszott, inkább csak mélyütésekkel vétette észre magát. A hetedik menet - ahogy a többi is - Erdeié volt, de a sok pontos ütés ellenére a kiütés ekkor még nem tűnt valószínűnek.

Blades viszont egyre fáradt, a tizedik menet végére már csak tántorgott a ringben. Persze ez nem csoda, hatalmas verést kapott az első számú magyar ökölvívótól.

A 11. menet végéhez közeledve Erdei Zsolt akkora fölénybe került, hogy Joe Cortez mérkőzésvezető beszüntette az egyenlőtlen küzdelemet.

"Még visszatérek"

Erdei Zsolt 27. profi meccsén 27. sikerét aratta. Az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, hogy nem volt a mérkőzés annyira egyszerű, ahogy kívülről tűnhetett, de remekül érezte magát a szorítóban.

Arról is beszélt, hogy némileg csalódást okozott neki Bladest stílusa, azt várta, hogy az amerikai jobban nekiugrik, ehhez képest a védekezésre alapozott.

Erdei Zsolt a meccs beszüntetéséről annyit mondott, hogy nem meri megkérdőjelezni a világhírű Cortez bíró döntését.

Ha tovább tart az összecsapás, lehetett volna kiütés, de akár 120:108 arányú pontozásos siker is - tette hozzá a legnépszerűbb magyar sportoló, aki szokásához híven megköszönte a közönség buzdítását.

Erdei Zsolt úgy érzi, hogy ebben a tempóban "elfogyni nem tud", bár olykor fájnak az ízületei. Megígérte, hogy még legalább egyszer visszatér, és megörvendezteti a magyar szurkolókat.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×