eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatalmas botrány az angol élvonalban: sokkolták a Chelsea-t

Öt futballklubot és nyolc ügynököt nevezett meg az a bizottság, amely az angol élvonalban tapasztalható esetleges visszaéléseket vizsgálja. A klubok között szerepel az idén ezüstérmes, az előző két bajnokságot megnyerő Chelsea is.

A Lord Stevens vezette bizottság az angol labdarúgó-élvonal pénzügyi szempontból gyanús átigazolásait vizsgálta. A testület öt klubot és nyolc ügynököt nevezett meg az ügyben.

A klubok között szerepel az idei bajnokság ezüstérmese, a 2005-ös és 2006-os bajnok Chelsea is, mely a csatár Didier Drogba és a kapus Petr Cech leigazolása miatt került gyanúba.

Érintett még a Bolton is, ráadásul ehhez is köze van a Chelsea-nek, hiszen a védő Tal Ben Haim éppen az elitklubtól érkezett az együtteshez.

Jelentésében Lord Stevens külön kiemelt két menedzsert: egyikük a Bolton korábbi menedzsere, Sam Allardyce, akinek ügynök fiával, Craig-gel folytatott üzleti viszonya összeférhetetlen volt.

A másik menedzser Graeme Souness, aki a Newcastle menedzsereként került megkérdőjelezhető üzleti kapcsolatba a klub elnökének, Freddy Shepherdnek a fiával.

A 17 említett átigazolás közül négy kapcsolódik a Newcastle-höz (Emre Beleozoglu, Jean Alain Boumsong, Amady Faye és Albert Luque), négy a Boltonhoz (Ali Al-Habsi, Tal Ben Haim, Blessing Kaku és Julio Correia), három a Chelsea-hez (Didier Drogba, Petr Cech, Michael Essien), kettő pedig a Middlesbrough-hoz (Aiyegbeni Yakubu és Fabio Rochemback) kötődik, míg egy átigazolást nem konkretizált a jelentés.

A Premier League a vizsgálat megállapításait elküldi az Angol Labdarúgó-szövetségnek és a FIFA-nak is.

Richard Caborn brit sportminiszter elégedettségét fejezte ki a klubok együttműködése miatt: "Üdvözlöm, hogy a Premier League az átláthatóságra törekszik, és nyilvánosságra hozta a jelentés megállapításait. Miközben örömmel tölt el, hogy minden klub és hivatalos személy teljes mértékben együttműködött a vizsgálóbizottsággal, komolyan aggaszt, hogy néhány játékosügynök erre nem volt hajlandó".

A jelentés megállapítja: egyetlen klub vagy hivatalos személy sem fogadott el törvénytelen pénzt.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×