eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fejenként 12,5 millió forintért bundáztak a Zaragoza játékosai?

A spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnapi zárófordulója előtt újra felvetődött: tisztességes-e egy csapatnak lelkesítő prémiumokat ajánlani - egy másik klub nevében. A szövetség azt állítja, nem ért egyet vele, de semmit sem tehet.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség tisztségviselői azt állítják, keveset tehetnek az ilyesfajta motiválás ellen, noha szabálytalannak tartják. Az ügy felettébb érdekes, s jogilag egyáltalán nem tiszta.

Azt, ugyebár, talán még a gyerekkorban járó szurkoló is tudja: tilos azért pénzt adni, vagy akár csak ígérni egy futballistának, hogy egy adott mérkőzésen ne teljes erővel harcoljon, szándékosan képességei alatt teljesítsen. A csak a magyar nyelvben ismert kifejezést használva: hogy bundázzon.

Ugyanakkor, szigorúan erkölcsi vonalon maradva, miért lenne szabálytalan a plusz prémium ígérete bárkitől, ha a célja az, hogy ezzel a játékost minél jobb teljesítményre sarkallják. Ami, nem mellesleg, a sport egyik lényege: nyújtsd a tőled telhető legjobb teljesítményt.

A madridi Marca értesülése szerint a múlt héten a Zaragoza játékosai fejenként ötvenezer eurót, azaz 12 és félmillió forintot kaptak a Real Madrid ellen elért 2-2-es döntetlent honorálva. Állítólag ennek a dupláját kapták volna, ha megnyerik a mérkőzést.

Ugyancsak a Marca értesülése szerint a Mallorca tagjai összesen kétmillió eurót, azaz ötszázmillió forintot tehetnének zsebre, ha pontokat vesznek el vasárnap a Real Madridtól.

Az ügyben sejtések természetesen vannak, de bebizonyítani, hogy az összeg a Barcelonától, vagy, hogy kölcsönvegyük a magyar politikai szférában honos kifejezést, "a Barcelonához közeli forrásból" származna, senki sem tudta.

Iker Casillas, a Real Madrid kapusa egy, az extra prémiumok létezéséről tudakozódó kérdésre azt mondta a hét eleji sajtótájékoztatón: "Mindenki beszél róluk, de még senki sem látta őket. Mi nem is foglalkozunk vele. Nekünk meg kell verni a Mallorcát, csak ezzel foglalkozunk."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×