eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

A Juve nem tud annyit fizetni, mint a Chelsea

Az olasz A ligából tavaly nyáron száműzött Juventus a lehető legrövidebb idő alatt visszakerült az élvonalba. A torinói klub a napokban új edzőt szerződtetett Claudio Ranieri személyében, s máris gőzerővel dolgozik a csapat megerősítésén. Mindez két szálat jelent: megtartani az eddig is a fehér-feketéket szolgáló világklasszisokat és új játékosokat szerződtetni.

A Juventus új edzője, Claudio Ranieri egy erőteljes középpályás megszerzését nevezte első számú céljának. Már többször kijelentette, nagyon szeretné egykori játékosát, az angol Frank Lampardot Torinóba csábítani.

A Chelsea csillaga az FA-kupa-döntő megnyerése után még azt kiáltotta a nagyvilágba, hogy csak a Kékek léteznek a számára, ám azóta megszakadtak a szerződés-hosszabbításról szóló tárgyalások klubja és ügynöke között. Lampard nem is vett részt a Chelsea a következő idényre készítendő szerelésének próbáin.

Az angol média szerint Lampard a napokban még egy 140 ezer fontos heti fizetést tartalmazó ajánlatra is nemet mondott a Stamford Bridge-en, mégis valószínűtlen, hogy a Juve meg tudja venni.

Az angol játékos ugyanis kifutott az időből, amikor még kivásárolhatta volna magát jelenlegi szerződéséből, így az ára közel 30 millió font körül lehet.

Kizárt, hogy a Juve meg tudja fizetni

Ráadásul nem érné meg neki 120-140 ezer fontnak megfelelő heti fizetésnél kevesebbért Olaszországba szerződni, ezt viszont a Juve aligha tudja előteremteni. Az olasz futball közel sincs olyan gazdasági helyzetben, mint az angol, a calcio legjobban kereső játékosa, Francesco Totti jövedelme körülbelül a háromnegyede Lampardénak.

Ranieri természetesen más játékosokat is figyel. Nagyon valószínű, hogy meg tudja szerezni a Liverpooltól "Momo" Sissokót, aki egyébként hajdanán a Valenciában játékosa volt.

A két világbajnok csatár, Iaquinta és Gilardino közül inkább előbbit akarja, mert a legutóbbi szezonban az Udinesében szerepelt támadó lényegesen olcsóbb, mint a Milannál átadólistára tett "Gila".

A "Zebráknak" szükségük van csatárra: David Trezeguet sorsa egyelőre bizonytalan, a világbajnok franciát több angol klub is hívja.

Hosszú a kívánságlista

Ranieri szeretné még megszerezni a Barcelonától a brazil Edmílsont is, s a klub ugyancsak vizsgálja egykori játékosa, az ugyancsak brazil Émerson, valamint a spanyol Albelda megvételének lehetőségét is.

Szerepel még a Juventus kívánságlistáján a Lyon brazil védője, Cris, a Bordeaux francia középpályása, Mavuba, a Reggina olasz csatára Bianchi, s a Lyon francia középpályása Alou Diarra is

A klub már megszerezte a cseh Grygerát és a bosnyák Szalihamidzsicsot. Ranieri szerint a legnagyobb erősítés Gianluigi Buffon megtartása lehet.

Szerző: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 21:25
×
×
×
×