eur:
389.51
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rendőri túlkapások áldozatai a véres fejű szurkolók - videó

Sir Alex Ferguson a bírót szidja, Vucsinics örül első kupagóljának, Totti szerint az AS Roma tovább fog jutni, Taddei, az első gól szerzője azt hangoztatja, hogy az előző körben kiejtett Lyon erősebb volt, mint a Manchester United. Beszédtémát adhatna mindegyik - ám a fő téma az angol szurkolók és az olasz rendőrök összecsapása.

A brit sajtó az olasz rendőröket hibáztatja, azok ellenben azzal védekeznek, hogy a brit "huligánok" támadták őket, sőt köveket dobáltak feléjük.

Az UEFA vizsgálatot kezdeményez. Az európai szövetség szóvivője, William Gaillard azt is hozzátette, figyelemmel lesznek arra is, hogy a Man United szurkolóival már az előző körben, Lensben (ott játszott az angol csapat a Lille-lel) is meggyűlt a rendezők baja.

"Római ütközet"

Az angol bulvársajtó római ütközetnek nevezte el a nézőtéri csatát, véres arcokat mutató felvételeket közölve arról, az olasz rendőrök minden bizonnyal túlzottan erőszakosan léptek fel.

Alkalmasint ebben szerepe van az általános itáliai helyzetnek: nincs még túl messze az egy rendőr életét követelő, cataniai tragédia.

A pontos, megbízható információiról ismert BBC szerint 11 angol szállítottak Rómában kórházba, a többségüket az ellátás után kiengedték, de kettőnek ott is kellett töltenie az éjszakát. Két Roma-szurkoló ugyancsak kezelést kapott.

A BBC videóját megtekintheti itt!

Az angol lapok túlkapásról írnak

Az UEFA által vizsgált botrány a szünetben tört ki, miután, alig két perccel korábban, Taddei góljával az AS Roma előnyhöz jutott. Öten egyébként már a találkozó előtt, az utcákon megsérültek, közülük hárman angolok, egy olasz szurkoló, egy pedig rendőr.

A csütörtök reggeli angol napilapok - így a Sun, a Times és az Independent is - rendőri túlkapásokról írnak, megszólaltatva a helyszínen járt angol szurkolókat. (A Unitedet körülbelül 4000 szurkolója kísérte el Rómába.)

Akad, amelyik megemlíti: a Manchester United az eset miatt az UEFA-hoz fordul.

A találkozót 2-1-re a hazai csapat nyerte meg, visszavágó jövő kedden, az Old Traffordon. Alighanem példás - vagy éppen példátlanul nagy - rendőri készültség mellett.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×