eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Hatalmas csata a magyar-olasz meccsen

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott Olaszországgal a melbourne-i világbajnokság csoportmeccseinek első fordulójában. Pelle Anikó öt góllal járult hozzá a pontszerzéshez.

A világbajnok magyar és az olimpiai bajnoki címvédő olasz válogatott abban a tudatban szállhatott vízbe, hogy összecsapásuk a D betűjelű kvartettben gyakorlatilag a csoportelsőségről is dönt, hiszen a négyes másik két résztvevője - Új-Zéland és Kuba - nem tekintehtő komoly ellenfélnek.

A két elitcsapat utoljára tétmérkőzésen tavaly, a kínai Világkupán találkozott, ott az olaszok nyertek egy góllal.

A melbourne-i vízi csata is olasz találattal kezdődött, Pelle Anikó gyors válasza azonban nem késett. A Valkay-nővérek közül a jelenben az olaszokat erősítő, volt magyar válogatott centert, Erzsébetet sikerült semlegesíteni, a gyors egymásutánban kétszer is eredményes Tania Di Mariót viszont nem, majd 1-3-nál éppen Valkay Ágnes volt jókor jó helyen (2-3), így nem került komolyabb hátrányba a magyar válogatott.

Bal felső sarkos Pelle-bombával indult a második nyolc perc, Primász Ágnes "ellenpólusos" gólja, amely pedig a jobb felső sarokban landolt, először jelentett a mérkőzésen magyar vezetést (4-3). A nagyszünetre, miután Pelle büntetőből is pontosnak bizonyult, mégis döntetlenre alakult az állás a szintén harmadik gólját szerző Di Mario révén (5-5).

A nagyszünet után sincs döntés

Különversenyüket Pelle hamar el akarta dönteni, mert alighogy nekiláttak a csapatok a harmadik negyednek, a Honvéd kiválósága negyedszerre is remekelt: távolról kilőtte a jobb felső sarkot (6-5).

Örülni azonban nem lehetett, két talján találattal tudniillik megint átkerült a túloldalra a vezetés. Bő két perccel az utolsó szünet előtt Tomaskovics Eszter - Valkay Ágnes passzából - egyenlített. Di Marióra azonban megint nem figyeltek eléggé a Godova Gábor tanítványai (7-8).

Ahogy az olaszok sem Pellére, aki csak azért is a meccs legjobbja lett: három és fél perccel a záró dudaszó előtt ötödször is bevette a talján kaput (8-8).

Az izgalmak közepette több gól már nem esett, így a csoportelsőségről az határoz, melyik csapat veri meg több góllal az új-zélandi és a kubai együttest.

A magyar női válogatott következő mérkőzését szerdán - magyar idő szerint reggel 8 óra 20 perctől - vívja Új-Zéland legjobbjaival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×