eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Wéber: Räikkönen lesz a világbajnok

A jövő hét végén Melbourne-ben megkezdődik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság. A bahreini záró tesztek alapján a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa várhatja a legmagabiztosabban az Ausztrál Nagydíjat, de Wéber Gábor Forma-1-es szakíró-szakkommentátor szerint nem Massa, hanem csapattársa, a finn Kimi Räikkönen a szezon legnagyobb esélyese.

Biztos vagyok benne, hogy Räikkönen lesz a világbajnok - jelentette ki az InfoRádióban a magyar F1 Racing magazin főszerkesztője.

Wéber Gábor szerint a teszteredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Úgy látja, hogy a gyakorlásokon Räikkönen nem adott ki mindent magából, ugyanakkor az is igaz, hogy a McLarentől érkezett finn sztárnak hozzá kell szoknia a Ferrarihoz.

Nem zárom ki, hogy szoros csata lesz, és az első futamokon Massa biztosan mindent megtesz azért, hogy érvényesítse az istállónál szerzett tapasztalatát - vélekedett a szakértő, aki a Ferrari egyértelmű fölényét várja a szezon első részében.

Wéber Gábor arra számít, hogy Räikkönent az olasz lapok esetleges kritikája sem veti majd vissza, ezután is csöndben teszi a dolgát, és ha esetleg az első futamok valamiért gyengébben is sikerülnek számára, hamar a csúcsra ér a maranellóiaknál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×