eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Erdei Zsolt: "ez majdnem halálfélelem"

Erdei Zsolt a hétvégén hetedszer védte meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét, miután a düsseldorfi profi gálán a nyolcadik menetben technikai K.O.-val győzött az amerikai Danny Santiago ellen. A 32 éves magyar ökölvívó az InfoRádiónak arról beszélt, hogy ki lehet a következő riválisa, illetve mit tervez karrierje befejezése után.

A mérkőzés közepétől mintha nehezebben mozgott volna.

A harmadik menetben beszedtem egy ütést a hátamra, ami nem volt teljesen szabályos. Ezt követően nem tudtam úgy mozogni, ahogy szerettem volna, nem volt olyan szabad a mozgásom. A fájdalom hatással volt a következő menetekre, jobban oda kellett figyelnem, nem lehetett még egy ütést oda kapnom, ezért sokat visszavettem a tempóból. Vártam a pillanatra, amikor lecsaphatok az ellenfélre, ez a nyolcadik menetben jött el, és akkor sikerült is befejeznem a mérkőzést.

A második menetben már padlóra került Santiago. Akkor érezte, hogy hamarabb is lehetne végezni az amerikai riválissal?

Igen, éreztem, de nem akartam elkapkodni, mert amikor valaki padlóra kerül, és feláll, akkor nagyon veszélyes tud lenni. Ez majdnem egy halálfélelmi helyzet, ilyenkor többet tud teljesíteni az ember. Elővigyázatos voltam, nem akartam lerohanni az ellenfelet, mert az veszélyes lehetett volna rám nézve is.

Hova helyezi az ellenfelek rangsorában Santiagót?

Az argentin Hugo Hernán Garayval nem lehet őt összehasonlítani, más színvonalú bokszoló. Leginkább a francia Mehdi Sahnoune-hoz tudom hasonlítani, akivel görcsös csatát vívtam, szintén bordasérüléssel. Olyan jó közepes szintű bokszoló Santiago.

Hogyan értékelte teljesítményét edzője, Fritz Sdunek?

Elégedett volt. Végig azt szajkózta, hogy ne kapkodjak, majd a nagy ütés kijön magától. Én hallgattam a tanácsára, és a nagy ütés saját magától kipattant, mintha rugó lett volna.
Mekkora esélyt lát arra, hogy a következő ellenfele az amerikai sztár, Roy Jones Jr. legyen?

Õszintén szólva nem sokat. Megvan rá az esély, hogy vele bokszolok, de én nem foglalkozom ezzel. A lényeg most az, hogy kipihenjem magam, és friss erővel kezdhessem el a felkészülést. Az, hogy ki lesz a következő ellenfelem, engem teljesen hidegen hagy, a lényeg, hogy jól felkészült állapotban legyek, és akkor bárkit megverek.

Mikorra várható a következő meccs?

Egy nyár eleji időpont lenne a legoptimálisabb, abba belefér egy hosszabb pihenés és egy hosszabb felkészülés is.

Edzője, Fritz Sdunek egy interjúban arról beszélt, hogy pályafutása befejezése után edzőskődne, illetve egy boksziskolát indíthatna. Mikorra tervezi ezt?


Ez engem mindig is foglalkoztatott, nagyon szeretnék gyerekkel dolgozni. Ez nagy álmom, de természetesen csak a karrierem után valósítanám meg, amikor már biztos talajon állok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×