eur:
389.68
usd:
361.89
bux:
68428.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A magyar válogatott vallomása: "szerbnek születtem és az is maradok"

"Szerbnek születtem, és az is maradok, és a magyar himnusznál nem teszem a szívemre a kezem" - közli egy szerb napilap a magyar kézilabda-válogatott kapusának kijelentését. Nenad Puljezevics azt is elpanaszolta, hogy a szerb kézilabda-szövetség az utóbbi időben többször is kijátszotta.

A magyar kajak-kenu válogatottnak az elmúlt években rengeteg sikert szerző Janics Natasa sikereire Szerbiában (és ezen belül is főleg a Vajdaságban) olyan büszkék, mintha szülőhazájának szerezte volna azokat.

Az utóbbi napokban Nenad Puljezevics, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa került hasonló helyzetbe, akit magyar válogatottként ünnepel a szerb sajtó.

Az újvidéki Dnelnik szerb napilap közli a játékos kijelentését, mely szerint a szerb kézilabda-szövetség többször is csalódást okozott neki. Tavaly májusban például, amikor meghallották, hogy fontolóra vette a magyar állampolgárság megszerzését, azonnal meghívták a csehek elleni világbajnok selejtezőre, annak ellenére, hogy előtte három évig szóba sem álltak vele.

"Nem teszem a szívemre a kezem"

Ezután novemberben is meghívták, ám pályára nem lépett. A csalódott Nenad Puljezevics a szerb napilapnak adott interjúban kijelentette, hogy nagyszerűen érzi magát szegedi klubjában, de hangsúlyozta: "Szerbnek születtem és az is maradok. Senki ne lepődjön meg, ha a magyar himnusz közben nem teszem a szívemre a kezem".

A világbajnokságon csodálatosan védő és a magyar válogatott eddigi hibátlan szereplésében kulcsszerepet játszó Nenad Puljezevics hozzátette: szegedi klubja miatt vállalta a részvételt a magyar válogatottban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Bár az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat kevesebb mint egy perc alatt kitölthető, ezt elmulasztva mégis évente több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek. A jó hír az, hogy egyre többen figyelnek oda és egyre kevesebb pénzt hagynak így veszendőbe menni, viszont az átlagos pénztártag továbbra is nagyon messze van attól, hogy teljes egészében ki tudja használni az szja-visszatérítési plafont - közölte az ÖPOSZ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×