eur:
390.72
usd:
364.15
bux:
68408.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Mourinho elhagyja a Chelsea-t

José Mourinho, a világ legjobban fizetett klubedzője először mondta ki, hogy a szezon végén elhagyja a Chelsea-t. A londoni Sun értesülése szerint egy közeli ismerősének szívét kiöntő portugál immár nem beszélt arról, hogy a bajnoki cím, vagy a BL-győzelem a Stamford Bridge-en tartaná. Döntött: megy.

Egy közeli barátjának Mourinho azt mondta: "Ennyi volt. A szezon végén távozom. Azt még nem tudom, hogy hova."

Nem kell félnie. Állítólag az Inter nagyon szívesen leszerződtetné, és a Real Madrid is tárt karokkal várná a nyártól. Sőt: Moratti, az Inter elnöke hajlandó még a portugál mostani, 5,2 millió fontos, azaz több mint kétmilliárd forintos éves fizetésén is emelni.

Mourinho sértődött ember, nincs ahhoz hozzászokva, hogy ne az övé legyen a döntő szó.

Nehezen, vagy még inkább egyáltalán nem viseli el, hogy Frank Arnesennek, a sportigazgatónak a játékosok kiválasztása, szerződtetése ügyében nagyobb szava van, mint neki.

"Nem erről volt szó! Arnesen sokkal befolyásosabb, mint azt ígérték nekem" - füstölgött.

Frank Arnesen, az egykori dán válogatott középpályás, akit a Tottenhamtől csábított el a Chelsea, Roman Abramovics teljes bizalmát élvezi.

Nagyszerűen megérteti magát, szakmai kérdésekben, mondhatni, teljesen egyetért a holland Piet de Visserrel, az orosz tulajdonos immár nem is csak titkos tanácsadójával. Õk ketten remekül kijöttek egymással a PSV-ben is, ahol hajdanán a vezetőedző Guus Hiddink volt, akit mindketten szívesen látnának Mourinho helyén.

Hiddink ellen mindössze egy érv szól: 60 éves. Ha végül nem őt választaná Abramovics, felvetődött a csapat egykori játékosának, a Juventust irányító, francia Didier Deschamps-nak, valamint a Sevillát az európai élklubok közé emelő Juande Ramosnak a neve.

Mourinho szinte alig beszél Arnesennel, akit egyenesen a főbűnösnek tart abban, hogy december közepétől meccsenként két gólt kapott a védelem.

Arnesen volt az egyik kezdeményezője a francia világbajnoki ezüstérmes, William Gallas elengedésének. Az meg mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Chelsea-nek nincs elég klasszis középső védője.

Guus Hiddink, a holland Elf című magazin szerkesztőjének, Jan Herman de Bruijnnek adott interjújában megerősítette: Frank Arnesen immár az átigazolások első számú felelőse a Chelsea-nél.

Erre is reflektálva mondta Mourinho: "Én csak a menedzser vagyok, nem rajtam múlik, hogy nem igazolunk újabb játékosokat."

Pedig a portugál a téli átigazolási időszakban szívesen vett volna egy középső védőt, és nagyon szerette volna megszerezni a Valencia spanyol válogatott csatárát, David Villát Andrij Sevcsenko helyére.

A portugál nem titkolja, nagyon elégedetlen az ukrán hozzáállásával. Abramovics ugyanakkor Mourinhót tartja felelősnek Sevcsenko gyenge formájáért: szerinte nem fekszik az ukránnak a Chelsea mostani felállása.

Abramovics javasolta, hogy segítse egy sportpszichológus Sevcsenko beileszkedését, de Mourinho erre nemet mondott. Szerinte a csatár egyéves szabadságot vett ki, miután elhagyta Milánót.

Apropó, Milánó: lehet, hogy hamarosan érdemes lesz kettejüknek elbeszélgetni Lombardia ékességéről.

Egy spanyol lap szerint Mourinho korábbi portói játékosa, a most az Espanyolban futballozó César Peixoto azt mondta: "Pontosan tudom, hogy Mourinho Milánóban keres házat magának."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×