eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Saját csatára fiát igazolta le a Barcelona

Önmagában talán nem is lenne semmi meglepő abban, hogy egy szuperklub leigazolja egyik legjobb csatárának fiát a korosztályos csapatába. A Gudjohnsenek esetében azonban más a helyzet. Mindenki azt számolgatja: mikor kerül már be Sveinn az izlandi válogatottba!

A nyáron a Chelsea-ből a Barcelonába igazolt sztár, Eidur Smari Gudjohnsen mondhatni csodagyerekként tűnt fel a kilencvenes évek közepén. Még nem volt 18 éves sem, amikor - egyébként már a PSV Eindhoven légiósaként - bemutatkozott az izlandi válogatottban.

A futballtörténelemben egyedülálló módon a saját édesapja, a nyolcvanas években többek között az Anderlechtben is megfordult Arnor helyére állt be 1996 áprilisában a válogatottba. Soha többé nem kerültek együtt a nemzeti tizenegybe, nem vált valóra az álmuk, hogy egymásnak passzolhassanak.

Talán majd most...

Talán Eidurnak sikerül majd a fiával, Sveinn Aronnal. A srác hétéves, egyelőre védőt játszik, s nagyon tehetségesnek tartják. Még hamarabb lett légiós, mint a papa - s ki tudja, lehet, hogy még hamarabb kerül be majd, mondjuk tíz év múlva, az izlandi válogatottba.

Nagy szám lenne: nemzetközi viszonylatban is példátlan az olyan család, amelyikben a nagyapa, az apa és a fiú is a válogatottságig vitte. Persze, a Gudjohnseneknek igyekezniük kell, mert a Maldinik is valami hasonlóról álmodoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×