eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

BL: A Chelsea a Barcelonával szúrt ki vereségével

A Chelsea ugyan kikapott Brémában a Bajnokok Ligája ötödöik csoportfordulójának második napján, de valójában nem magával, hanem a Barcelonával szúrt ki. Az angolok továbbjutottak, a katalánok viszont "élet-halál" mérkőzésre kényszerülnek a Werder ellen.

A Chelsea éppen akkora különbséggel kapott ki a Werder Bremen csapatától, amekkora biztosította a továbbjutást az A csoportból. A német gárda hiába győzött Per Mertesacker fejes góljával 1-0-ra, a táblázaton a Kékek mögött maradt.

Mindez, miután a Barcelona simán győzött Szófiában, azt jelenti, hogy José Mourinho együttesét a két, az utolsó körben egymás ellen játszó csapatból bármelyik megelőzheti - de mindkettő, együtt, nem!

A katalánok a Levszki ellen már a találkozó elején előnybe kerültek Giuly találatával, a második játékrészben Iniesta állította be a végeredményt. December 5-én a nap meccse lesz a Barcelona és a Werder csatája a Nou Campban: a címvédőnek nyernie kell a továbbjutáshoz az immár négy forduló óta veretlen brémaiak ellen.

A B csoportban Claudio Pizarro két gólja is kevés volt a Bayernnek a győzelemhez. A Szpartak mindazonáltal nem megy sokra a megszerzett egy ponttal, bár ha a zárókörben győzni tud Lisszabonban, legalább az UEFA-kupában versenyben marad.

Az Interben eddig csak argentin játékos szerzett gólt az őszi csoportmeccseken: a most sérült Julio Cruz örökét átvevő Hernán Crespo találata meghozta az első két mérkőzését elveszítő milánói gárda számára a továbbjutást.

A C csoortban a Liverpool "hazai formában" játszott az Anfield Roadon, és Gerrard és Crouch góljával simán legyőzte a PSV-t. Az angolok lettek így a csoportelsők, de már a hollandok is továbbjutottak. Az eindhoveni csapatban ezúttal játszott Fehér Csaba is.

A másik találkozón a Bordeaux - minden sorozatot figyelembe véve - őszi legjobb játékával győzte le a Galatasarayt. Így a franciák majd az UEFA-kupa mezőnyébe kerülnek, a törökök kiestek.

A D csoportban a Sahtar Doneck a román Marica góljával legyőzte az AS Romát, így a "Farkasok" még nem léptek tovább. Ám ahhoz, hogy az ukrán legénység jusson a nyolcaddöntőbe, az utolsó játéknapon a csoport mindkét mérkőzésén vendéggyőzelemnek kell születnie.

Az Angulo és Morientes egy-egy gólját nyerő Valencia ellenben már fellélegezhet: megnyerte a csoportot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×