eur:
395.27
usd:
365.52
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Zinedine Zidane újra futballozik

Zinedine Zidane a nyáron botrányos körülmények között, ám paradoxonként a világbajnokság legjobb játékosaként búcsúzott a futballvilágtól. Azóta nem futballozott - egészen mostanáig. Bangladesben tért vissza - a becslések szerint 25 millió tévénéző figyelő szemei előtt.

Zidane a 2006-ban Nobel Béke-díjjal kitüntetett Muhamad Junusz meghívására érkezett a világ egyik legszegényebb országába.

Valóságos hisztéria fogadta, a kedd esti bemutató mérkőzésre, amelyen 16 éven aluli kölyökfutballisták között játszott, órák alatt elkapkodták a jegyeket Dakkában. A mérkőzést az NTV nevű magáncsatorna közvetítette, a felmérések szerint körülbelül 25 milliós nézettséget elérve.

Zidane, aki a visszavonulása óta rengeteg jótékonysági felkérésnek tett eleget, ezzel is javítva a világbajnokság döntőjében történtek miatt kissé összetört képet, meglehetősen sűrű programot bonyolít le Bangladesben.

A futballmérkőzést követően részt vesz egy egymillió dolláros beruházással épült élelmiszergyár alapkőletételén Bográban.

A gyár tulajdonosa Zidane egyik főtámogatója, egy francia élelmiszeripari óriás, valamint az egyik legnagyobb bangladesi bank, amelynek elnöke azzal érdemelte ki a Nobel Béke-díjat, hogy a pénzügyi világban szokatlanul kedvező feltételek mellett adott kölcsönöket a szegényeknek.

Zidane egyébként látogatása során járt egy olyan faluban is, amely ezekből a hitelekből épült egy nyomortanya helyén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×