eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Egy nap, két magyar futballsiker!

A magyar labdarúgó-válogatott barátságos meccsen 2-1-re győzött Ausztria ellen Grazban. A Sopron középpályása, Horváth András élete első válogatott meccsén hatalmas gólt lőtt.

Osztrák rohamokkal kezdődött a meccs, de a házigazdák reményeit hamar lehűtötte Gera Zoltán, aki a 10. percben akrobatikus mozdulattal juttatta a kapuba a labdát.

Némiképp meglepő módon a magyarok ezután sorra alakították ki helyzeteiket. Az osztrákok - talán kissé könnyelműen megítélt - büntetőjét Király Gábor a 33. percben hárította, majd a 37. percben Horváth András remek góllal tette emlékezetessé válogatottbeli bemutatkozását: egy kipattanó labdát nagy erővel vágott a bal felső sarokba.

Megzavarodtak az osztrákok néhány percre, de a harmadik gól már nem jött össze Bozsik Péter szövetségi kapitány csapatának.

A második félidőben ugyan jobban játszottak a házigazdák, de Kuljic révén csak egyenlíteni tudtak.

A magyar válogatottban Gera remekül szervezte a játékot, a bal szélen Huszti Szabolcs és Halmosi Péter igen aktív volt, a középpályán Molnár Balázs a szokottnál jóval hasznosabban futballozott, a védelemben pedig Juhász Roland remekelt.

A magyarok egy nap két futballsikert arattak: az U21-es válogatott finnek elleni kiütéses győzelme után a felnőtt gárda idegenben nyert. Bár a grazi meccs csak felkészülési találkozó volt, a közelmúlt eseményeit figyelembe véve ezt is meg kell becsülni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×