eur:
390.7
usd:
359.65
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Button "megtörte a kacsát" - képekkel

A brit lapok egyöntetűen Jenson Buttont ünneplik a Magyar Nagydíjon aratott győzelme után. A hosszú várakozás után futamot nyerő versenyzőt, és a stratégiát dicsérő lapok szinte meg sem említik a világbajnokság két esélyesét: Alonsót és Schumachert.

A brit The Times Button hosszú várakozás utáni első győzelméről azt írja: a győzelem váratlan volt, ugyanakkor jól megérdemelt, és gyönyörűen végrehajtott.

Button apja, aki a Hungaroringen követte a versenyt, a leintés után azt nyilatkozta: "El sem tudom hinni, milyen gyors volt ma. Néztem a köridőit, és arra gondoltam, hogyan csinálja?"

Button megtörte a kacsát

A The Independent azt emeli ki, hogy Button a 14-dik helyről, kiváló stratégiával nyerte meg a magyarországi versenyt. "Egy igazán kitűnő csapat voltunk ma" - jelentette ki a boldog angol, aki Forma-1-es pályafutása első győzelmével megtörte a jeget (azaz angolul a kacsát).

Jenson Button hozzátette: "Nem csak azért nyertünk, mert gyorsak voltunk, hanem azért is, mert volt stratégiánk."

A nagy napon Button egyetlen problémája csupán az volt, hogy egy PR rendezvény miatt szinte azonnal a verseny után Shanghaiba kellett repülni, így az ünneplés tulajdonképpen a repülőgépre maradt.

Button a 114-dik versenyén tudott győzni. A brit világbajnok, Nigel Mansell 72-dik, a finn világbajnok Mika Hakkinen a 96-dik versenyén tudott először győzni.

A jelenleg versenyző pilóták közül Giancarlo Fisichella a 110-dik, Jarno Trulli a 117-dik, Rubens Barrichello a 124-dik versenyét nyerte meg.

Raikkonen és Alonso is kellett Button győzelméhez

A Guardian címében azt írja, Button erőt merít első futamgyőzelemből. A lap megemlíti, hogy a pilóta hét évvel bemutatkozása után tudott először nyerni.

A BBC kiemeli, hogy a három kiállásos taktika, és az, hogy Button az 55-dik körben száraz gumikra váltott, segítette őt több mint 30 másodperccel megverni a mezőnyt.

A Skysports írásában kiemeli: Button kényelmes távolsággal nyerte meg a Magyar Nagydíjat a McLaren pilótája, Pedro de la Rosa előtt. Megjegyzik ugyanakkor: Raikkonen kiesése, és a Safety Car, amellyel elveszett Alonso előnye a versenyben, mind hozzájárult Button győzelméhez.

Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×