eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Button nyerte a Magyar Nagydíjat

Az angol Jenson Button nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A második a spanyol Pedro de la Rosa, a harmadik pedig a német Nick Heidfeld lett. Michael Schumacher kiállt, de Kubica kizárása miatt végül nyolcadik lett. Fernando Alonso és Kimi Räikkönen kiesett.

A Honda angol pilótájának ez volt az első futamgyőzelme, míg a McLaren spanyol versenyzője először állhatott a dobogóra.

A sztárok közül elsőként Kimi Räikkönen esett ki: a 26. körben Liuzzi lasssított, hogy elengedje a finn klasszist a McLaren pedig nekirohant, az Räikkönen pedig totálkárosra törte a kocsit.

Amíg eltakarították a roncsot, bejött a biztonsági autó. Öt körrel később folytatódhatott a versengés: az élen Alonso, mögötte Button és de la Rosa haladt, Michael Schumacher pedig csak a hetedik volt.

A címvédő és a pontversenyben élen álló spanyol Fernando Alonso egy kerékcsere után kényszerült kiállni, mert a Renault szerelői valószínűleg rosszul rakták fel az egyik abroncsot, amely miatt az autó irányíthatatlanná vált.

A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher kiállt, mert a Ferrari taktikájának megfelelően az utolsó körökben eső-gumikkal körözött, azonban miután már alig tudta a pályán tartani az autót kiállt a boxba.

A spanyol pilótának továbbra is 100, míg a német riválisának 90 pontja van. A sorozatból még öt verseny maradt hátra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×