eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A B próba is pozitív: Landis doppingolt

A B próba is pozitív eredményét hozott, és bizonyította a szabálytalanul magas tesztoszteronszintet Floyd Landisnél, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny győztesénél - jelentette be a sportág nemzetközi szövetsége.

A B próba eredménye után az amerikai versenyzőt várhatóan megfosztják elsőségétől - ő lesz a francia viadal történetének első bajnoka, akit utólag diszkvalifikálnak -, a nemzetközi szövetség pedig két évre eltiltja. A Tour győztese valószínűleg a másodikként zárt spanyol Oscar Pereiro Sio lesz.

Landis csapata, a Phonak a bejelentés után máris közölte, hogy szerződést bont vele. "Landis vétett a klub etikai szabályzata ellen, ezért menesztjük. Különböző fórumokon megpróbálja majd bizonyítani igazát, de ebben a harcban a csapat már nem vesz részt" - áll a Phonak közleményében.

Az ártatlanságát hangoztató 30 éves sportoló korábban már jelezte: ha bűnösnek nyilvánítják, a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul, és esetleges eltiltása után is folytatni akrja karrierjét.

"Soha nem éltem tiltott szerekkel, így tesztoszteronnal sem. Én voltam a legjobb a Tour de France-on, ezért vagyok én a bajnok. Az ügyvédeim már felkészültek a különböző jogi lépésekre" - mondta Landis.

Az amerikai versenyző az A próba pozitív eredményének közzététele óta azzal védekezett, hogy a magas tesztoszteronszintet a szervezete produkálta, annak nincs köze doppingszerhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×